Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

Εκτέθηκε η Δημοτική Αρχή Πειραιά το Ελεγκτικό Συνέδριο δικαίωσε τους αγώνες των Δικηγόρων

Με τις έγγραφες παρεμβάσεις και τις δικαστικές ενέργειες μιάς πολύχρωμης από όλες τις τάσεις ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ καταφέραμε να «παγώσουμε» τη μεταστέγαση των Δικαστηρίων στον ΚΕΡΑΝΗ (Θηβών) στην Νίκαια – Ρέντη. Με πέντε χιλιάδες (5.000) πολίτες έξω από το κέντρο της πόλης αυτό θα ισοδυναμούσε με την ταφόπλακα για το εμπόριο και γενικά την οικονομική κίνηση. Για τους βεβαρημένους οικονομικά Δικηγόρους, που στην πλειοψηφία τους δεν μπορούν  να πληρώσουν ούτε τις ασφαλιστικές τους εισφορές, η μεταστέγαση θα αύξανε δραματικά τις επιβαρύνσεις τους. Και ενώ αυτά ήταν αυτονόητα ο δέσμιος των επιλογών της κεντρικής εξουσίας κος Β. Μιχαλολιάκος κώφευε στις εκκλήσεις μας να τεθεί ως Δήμαρχος επικεφαλής του αγώνα. Και ενώ τον καλούσαμε από τον Σεπτέμβριο του 2013 να παραχωρήσει τα αναξιοποίητα επί σαράντα χρόνια κτίρια του Δήμου, δηλαδή τη ΡΑΛΛΕΙΟ δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο και τον ΠΥΡΓΟ στο λιμάνι, για να στεγαστεί η Δικαιοσύνη σε αξιοπρεπή στέγη προς όφελος της πόλης με αποκλειστική ευθύνη του Δημάρχου έφτασε το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει σχετική απόφαση με τραγική καθυστέρηση  στις 25-11-2013!
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΩΝ 28 ΑΚΙΝΗΤΩΝ (μεταξύ αυτών και του ΚΕΡΑΝΗ, που ήθελε η κυβέρνηση να στεγαστούν τα Δικαστήρια) η με ΑΡΙΘΜΌ 275/2013 ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ –Ζ΄- ΚΛΙΜΑΚΙΟ δικαιώνει απόλυτα  την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
Η απόφαση σε περίληψη έχει ως εξής:
Α) Δυνάμει του αρθ. 5 του Ν. 3986/2011 (ο Νόμος του Μνημονίου 2012-2015) περί αξιοποίησης (!!!) ακινήτων ορίζει στην παράγραφο 9 που προστέθηκε στην παρ. 2β του αρ. τρίτου του Ν. 4092/2012 ότι όταν μεταβιβάζεται η κυριότης και επαναμισθώνεται από τον πωλητή – Δημόσιο (αρθ. 1 παρ. 1 του Ν. 3581/2007 έως 99 χρόνια ) και εφόσον υπερβαίνει το τίμημα τα 500.000 ευρώ ελέγχονται οι διαδικασίες παραχώρησης- πώλησης- επαναμίσθωσης από το Ελεγκτικό Συνεδριο. Το Ε.Σ. ελέγχει αποκλειστικά τη νομιμότητα της διαδικασίας και διατυπώνει αρνητική κρίση όταν διαπιστώσει ουσιώδεις νομικές πλημμέλειες.
Β) Όταν υπάρχει επαναμίσθωση από το Ελληνικό Δημόσιο (όπως εν προκειμένω για τα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ που θα πληρώνει για ενοίκιο 2.652.000 ΕΥΡΩ! ετησίως αντί για 692.000 ΕΥΡΩ που πληρώνει σήμερα), τότε το ΤΑΙΠΕΔ συμβάλλεται ως εντολοδόχος του Ελληνικού Δημοσίου (που από κύριος των ακινήτων γίνεται μισθωτής), οπότε σε αυτήν την περίπτωση το ΤΑΙΠΕΔ δεν λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και επομένως ελέγχονται οι πράξεις του.
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
Με τα δεδομένα αυτά και σύμφωνα με όσα έγιναν δεκτά κατά την ελεγχόμενη διαδικασία αξιοποίησης των προαναφερθέντων 28  αστικών ακινήτων (και μεταξύ αυτών και του προοριζομένου για ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ στη ΝΙΚΑΙΑ- ΡΕΝΤΗ) εμφιλοχώρησαν κατά την κρίση του ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, οι ακόλουθες ουσιώδεις πλημμέλειες:
1)     Κατά παράβαση των αρχών της διαφάνειας και της αμεροληψίας σε όλα τα στάδια της ελεγχόμενης διαδικασίας μετείχαν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι εταιρείες θυγατρικές και απολύτως ελεγχόμενες από τους τελικούς πλειοδότες διαγωνιζόμενους! (ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕ θυγατρική της Εθνικής για τα 14 αστικά ακίνητα (115.000.000 ΕΥΡΩ και Eurobank Real Estate) για τα άλλα 14 ακίνητα (141.000.000 ΕΥΡΩ).
2)     Η από 18-10-2013 γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων παρ’ ότι διεθνούς κύρους, δεν είναι επαρκώς αιτιολογημένη ως προς το αν είναι ή όχι επωφελής για το Ελληνικό Δημόσιο η όλη παραχώρηση.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΠΑΡΕΔΡΟΣ

ΕΛΕΝΗ ΛΥΚΕΣΑ                                   ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ