Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη ταξιδεύει…προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

O Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», προσκαλεί τους κατοίκους της πόλης μας και ιδιαίτερα τους νέους, να συμμετάσχουν σε πρωτότυπες και δημιουργικές δράσεις και να πάρουν μια πρώτη γεύση των υπηρεσιών που το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) θα προσφέρει στους επισκέπτες του από το 2016, όταν θα ανοίξει επίσημα τις πύλες του στο κοινό.


Συγκεκριμένα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας θα φιλοξενήσει έως τις 9 Φεβρουαρίου 2014, ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων, όπως εργαστήριο πειραματικών ταινιών, αγώνες ρητορικής, αναγνώσεις αγαπημένων βιβλίων από δημοφιλείς καλλιτέχνες, «πράσινη» δράση σε συνεργασία με τη WWF και παράσταση της «Όπερας της Βαλίτσας» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το έργο «Ντον Τζοβάννι» του Μότσαρτ.
Ειδικά για την Πράσινη δράση, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Πέμπτη 30/1/2014 και ώρα 5-7 το απόγευμα, θα γίνει συνάντηση με εθελοντές, τοπικούς φορείς και γενικά όποιον ενδιαφέρεται να πάρει μέρος στη δενδροφύτευση που θα γίνει το Σάββατο 8/2/2014.
Η συνάντηση θα γίνει στο Media Lab της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κερατσινίου Εμμ.Μπενάκη 70, Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», 2ο όροφος. Στη συνάντηση θα πάρει μέρος και εκπρόσωπος από τη WWF.
Η «Πράσινη Δράση», σε συνεργασία με τη WWF, αφορά:
Μέσω ενός ειδικού ερωτηματολογίου που θα μοιράζεται στους συμμετέχοντες, οι πολίτες  θα καταγράψουν τους πράσινους χώρους της πόλης μας, την τρέχουσα κατάστασή τους και τις ανάγκες τους, συμβάλλοντας στην ανάδειξή τους ως «πράσινων» σύγχρονων κόμβων εκπαίδευσης και πολιτισμού.

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014, 11-13.00, Η Βιβλιοθήκη υιοθετεί ένα πάρκο της περιοχής.
Σημείο συνάντησης για την αφετηρία της δράσης η Κεντρική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου–Δραπετσώνας - Εμμ.Μπενάκη 70, Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη». Καταγράφουμε τους πράσινους χώρους της πόλης μας, αλληλεπιδρούμε και ανακαλύπτουμε τρόπους για να τους διατηρήσουμε. Δεντροφυτεύουμε και υιοθετούμε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου μας, το πάρκο στη συμβολή των οδών Εμμ. Μπενάκη & Γαληνού.

Πληροφορίες 210-4003116.