Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

Πάντα ίδιοι οι Πολιτικοί!


Το πολιτικό κατεστημένο με όσα δεινά αυτό συνεπάγεται για τον δύσμοιρο πολίτη έως και σήμερα βλέπουμε πως είναι βαθύτατα ριζωμένο στην χώρα μας από αρχαιοτάτων χρόνων και αποτελεί φενάκη με τις δωσίλογες κυβερνητικές φατρίες που δρουν εις βάρος της ευρείας λαϊκής μάζας ως είθισται εδώ και τόσους αιώνες. Αισθάνομαι την ανάγκη να δημοσιεύσω το καθαρά επιλεγμένο ιστορικό υλικό μου με απώτερο σκοπό να γίνει κατανοητό πως η δύναμη είναι στα χέρια μας και στο μυαλό μας μέσα. Παραθέτω λόγους μεγάλων ανδρών που δείχνουν πως είναι εύκολο να γυρίσουμε την πλάτη μας στους επαγγελματίες πολιτικούς και να δουλέψουμε αλληλέγγυα, ομαδικά σαν μία γροθιά για το κοινό μας μέλλον.

Λόγος επικριτικός Δημοσθένους: "Παλιότερα, όταν ο λαός της Αθήνας είχε το θάρρος να δρα και να πολεμά, έλεγχε τους πολιτικούς. Τώρα, αντιθέτως, οι πολιτικοί ελέγχουν τα οικονομικά και διευθύνουν τα πάντα, ενώ εσείς, ο λαός, χωρίς κότσια, χωρίς πλούτο και χωρίς συμμάχους έχετε καταντήσει υποτακτικοί και αργόσχολοι, ευχαριστημένοι, αν οι πολιτικοί σάς παραχωρήσουν ένα επίδομα από τα Θεωρικά Ταμεία ή μία πομπή στα Βοηδρόμια, και ο ανδρισμός σας κορυφώνεται, όταν τους ευχαριστείτε για τα όσα κατέχετε."
Τα Θεωρικά Ταμεία, ήταν κρατικά επιδόματα που δίνονταν στους φτωχότερους πολίτες της Αθήνας, για να τους επιτρέπουν να πηγαίνουν στα θέατρα. Ήταν ο συνεκτικός κρίκος της Δημοκρατίας πως δηλαδή όλοι δικαιούνταν εξίσου μερίδιο από τα οφέλη της κρατικής διαχείρισης.
Τα Βοηδρόμια ήταν μία γιορτή τιμήν του Απόλλωνα που διεξαγόταν τον τρίτο αττικό μήνα.
Βεβαίως δεν είναι τυχαίος καθόλου και ο λόγος του Αριστοφάνους στις Εκκλησιάζουσες:
«Βγάζετε το μεροκάματό σας από το δημόσιο ταμείο και παρά ταύτα ο κάθε άνδρας επιδιώκει μόνο το προσωπικό του όφελος»
Και πόσο σύμφωνη με βρίσκει ο διαχρονικός μου ποιητής του 7ου αιώνα, Αρχίλοχο,  όταν λέει: "Στο δόρυ μου είναι το ζυμωτό ψωμί, στο δόρυ μου το ισμαρικό κρασί και πίνω γερμένος πάνω στο δόρυ μου..".

Ελένη Κασαβελίδη