Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014

Συνεργασία Ελλάδας – Μάλτας και Κύπρου στις θαλάσσιες μεταφορές

Συνάντηση Τριμερούς Συνεργασίας σε θέματα Ναυτιλίας, είχαν σήμερα στη Λευκωσία, οι Υπουργοί Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Μεταφορών και Υποδομών  της Μάλτας, Joe Mizzi,  Συγκοινωνιών & Υποδομών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσος Μητσόπουλος. Επικοδομητικό, ήταν το κλίμα της συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της στενότερης συνεργασίας των τριών παραδοσιακών ναυτιλιακών δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε συνέχεια ανάλογης που είχε πραγματοποιηθεί, πέρυσι, στον Πειραιά.

Οι υπουργοί των τριών χωρών, αρχικά, συζήτησαν σε βάθος τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας στον τομέα των ναυτιλιακών μεταφορών.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης παρουσίασε από την πλευρά του  τις βασικές πολιτικές προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας. Συγκεκριμένα ανέφερε: τη Διαφύλαξη και Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ναυτιλίας, την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική, την έμφαση στη «Γαλάζια Ανάπτυξη» ως ευρωπαϊκή στρατηγική, τη Ναυτική Απασχόληση, τη Νησιωτικότητα, την ανταγωνιστικότητα και την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Λιμανιών, την Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος καθώς και τη Διασυνοριακή συνεργασία και τη Διαχείριση των Αυξανόμενων Μεταναστευτικών Ροών στα Θαλάσσια Σύνορα.