Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ του “Saint-Paul” & του “Δελασάλ”

Στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 120 χρόνια ζωντανής και δημιουργικής παρουσίας της Ελληνογαλλικής Σχολής «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» στην πόλη του Πειραιά, οι εκπαιδευτικοί, καθηγητές, καθηγήτριες, δάσκαλοι και δασκάλες του “Saint-Paul” & του “Δελασάλ” Αλίμου, ανέβασαν Μολιέρο στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής το περασμένο σαββατοκύριακο, 30 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου 2013.


Με την επιλογή τους να ανεβάσουν θεατρική παράσταση, οι εκπαιδευτικοί απέδειξαν στο πολυπληθές κοινό που τους παρακολούθησε αυτό που τόνισε ο γενικός διευθυντής κ. Μ. Βαρθαλίτης στον χαιρετισμό του, πριν από την παράσταση: «Ο εκπαιδευτικός, για να είναι καλός εκπαιδευτικός, θα πρέπει να διαθέτει μεταξύ άλλων προσόντων και υποκριτικές ικανότητες…»
Κατά τη διάρκεια της παράστασης και κυρίως στο τέλος, το χειροκρότημα του κοινού (μαθητές, γονείς, απόφοιτοι, φίλοι της Σχολής και πολλοί Πειραιώτες) απέδειξε ότι οι δάσκαλοι και καθηγητές του “Δελασάλ” & του “Saint-Paul” διαθέτουν στο πολλαπλάσιο αυτές τις τόσο απαραίτητες στη μετάδοση των γνώσεων υποκριτικές ικανότητες.
Η επιλογή των εκπαιδευτικών, του σκηνοθέτη κ. Βαγγέλη Μελή και της υπεύθυνης του Θεατρικού Ομίλου της Σχολής κ. Άννας Κοκκίνου να ανεβάσουν Μολιέρο, ήταν κατά τον γενικό διευθυντή απολύτως δικαιολογημένη, δεδομένου ότι «…στους χυμούς του υπεραιωνόβιου δέντρου του “Saint-Paul” ρέει πολύς γαλλικός πολιτισμός, και γιατί, επιπροσθέτως, ο Μολιέρος, περισσότερο από όλους τους άλλους θεατρικούς συγγραφείς της εποχής του –και όχι μόνο–, είχε το ταλέντο να διορθώνει τα ήθη μέσα από το γέλιο (castigat ridendo mores). Και το γέλιο, στην εποχή μας, το έχουμε πάρα πολύ ανάγκη».
Με την παράσταση αυτή αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά ότι το σχολείο, εκτός από χώρος όπου μεταδίδεται η γνώση, είναι και πεδίο όπου οι εκπαιδευτικοί έχουν χρέος να διαμορφώνουν τον χαρακτήρα και την ψυχή των παιδιών. Το θέατρο, στην περίπτωση αυτή, είναι το καλύτερο μέσο για να το πετύχουν. Εξάλλου, όπως τονίστηκε, δεν πρέπει να θεωρείται τυχαίο που από τη Σχολή “Saint-Paul” έχουν “ξεπηδήσει” ταλαντούχοι ηθοποιοί, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, όπως ο Γιώργος Κιμούλης, ο Τάσος Ιορδανίδης, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, ο Γιάννης Δουράτσος, κ.ά.. Και σ’ αυτό τον τομέα, οι δάσκαλοί τους έδωσαν το καλό παράδειγμα. Και ήταν υπέροχοι!
Μεταξύ των παρόντων διακρίναμε, εκτός των άλλων και, την Έξαρχο του Τάγαμτος του Αγίου Ιωσήφ Αδελφή Αλμπέρτα, τον Γενικό Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου ΔΕΛΑΣΑΛ κ. Αντώνη Ρηγούτσο, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Δημήτρη Πάνου, τους Εκπαιδευτικούς κ.κ Γιώργο Παππά, Γιάννη Παπαθεοχάρη, Ελένη Σταθοπούλου, την Ιατρό κ. Χρυσάνθη Σπανάκη, τον κ. Νίκο Πολίτη των Ολυμπιτών Καρπάθου, την πρώην Αντιδήμαρχο κ. Ελένη Γκάτσου – Αθηναίου, τον Πρόεδρο των Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής “Saint-Paul”, τον πρώην Πρόεδρο των Αποφοίτων της Ιωνιδείου ‘Σχολής κ. Δημοσθένη Μπούκη, τον κ. Σάββα Λεπτουργίδη, τον Επιχειρηυματία κ. Γιάννη Ηλία, την κ. Ντίνα Τρουπιώτη.

Η παράσταση θα επαναληφθεί στις 8 Δεκεμβρίου στο δημοτικό “Δελασάλ” στον Άλιμο (Κυβέλης 19).