Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

O Μίκης Θεοδωράκης


Ο καλύτερος από τους μεγαλύτερους μουσικούς του αιώνα που πέρασε, είναι ο δικός μας Μίκης ο Έλληνας. Έτσι στις 2 ή 3 του Δεκεμβρίου 2013, η πατρίδα τον έκαμε μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και έτσι επίσημα γίνεται αθάνατος. Η Ακαδημία Αθηνών σφράγισε το βιβλίο της πολυτάραχης ζωής του Μίκη Θεοδωράκη του Έλληνα. Με τούτα τα ιερά λόγια. 

Μητρική γλώσσα του Μίκη είναι η Μουσική. Πατρική του γλώσσα οι αγώνες. Και γω με τα φτωχικά μου λόγια λέγω ότι τα τραγούδια σου, μας χάρισαν την πολύπλοκη ενότητα της ψυχής σου, που χάραξε στο πεντάγραμμο. Οι αγώνες σου μας έδειξαν τις αντίθετες δυνάμεις που πολέμησες, με πάθος.
Προσπάθησαν οι εχθροί σου, με μάθε τρόπο να καταστρέψουν το σώμα σου και την ψυχή σου. Δεν τα κατάφεραν όμως. Τους νίκησες. Στα βάσανα για την ελευθερία και πίσω από τις φυλακής τα κάγκελα πέταξες την πέτρα που την ονόμασες ελευθερία. Την περίμενες με υπομονή να προβάλλει από ψηλά, να θεριεύει. Και αυτή κύλησε και πήγε στον κόσμο όλο. Θέριεψε και ψήλωσε και ξεσήκωσε τη γη, την Οικουμένη.
Αγαπημένε Μίκη μας συγγνώμη αν σε κούρασα κι αν σ΄ έκανα να κλάψεις./ Ζητάμε νέα τραγούδια σου/ να κάτσεις να μας γράψεις»

ΟΛΓΑ ΚΥΡΙΤΣΗ