Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Οι γλυκές κρίσεις της κυρά Όλγας


Ευχές για υγεία και αγάπη
Πολλές ευχές για το 1014 στη Νέο- Φαληριώτικη οικογένεια ζωγράφων. Και είναι η οικογένεια του συμπολίτη μας, Θεοδώρου Ιακώβου. Υπήρξε τέλειος πρόσκοπος, αλλά και θετικός επιστήμων. Μαχόμενος επιτυχημένος Δικηγόρος. Η κόρη του Γεωργία (Ζέτα) τελειώνει τις σπουδές (Σχολή Καλών Τεχνών) στο ΕΜΠ. Δημιούργησε δική της τεχνοτροπία. Πολύ σύντομα εντός και εκτός Ελλάδος θα γίνει πολύ γνωστή Ο γιός με τά πρωτότυπα σκίτσα του και τις έξυπνες συνθέσεις του, εισήχθη στα πολυτεχνείο. Και η σύζυγος ζωγράφος γνωστή. Άρα είναι μια οικογένεια γεμάτη από εκπλήξεις και επιτυχίες και εγώ με πολύ αγάπη τους εύχομαι ατέλειωτη υγεία κα πάντα ευτυχία.
Συγχαρητήρια για «Η Άλωση»
Επιτυχημένο ποίημα, με υπογραφή «Λευκός Αγνώστου», είναι το ίδιο άτομο, που τακτικά γράφει στη ΦΩΝΗ. Πρόκειται για έναν πολύ καλό ποιητή και λογοτέχνη. Το Λογοτεχνικό Στέκι της Φωνή, με μεγάλη ευχαρίστηση να φιλοξενεί τα ποιήματά του. Συγχαρητήρια.

Συγχαρητήρια αξίζουν στον πλοίαρχο του Ε.Ν. κ. Φρίξο Δήμου


Η επιμονή και ο δυναμικός χαρακτήρας του κατόρθωσε και μπήκε στα αρχικά μέλη της Λέσχης Αρχιπλοιάρχων στον Πειραιά μας. Έτσι έδωσε την πρέπουσα θέση στους μαχητές της θάλασσα και αυτοί δεν είναι άλλοι, από τους άξιους αγωνιστές που ανήκουν στο Εμπορικό Ναυτικό της Ελλάδος. Η Λέσχη των Αρχιπλοιάρχων του Πειραιά, που δημιουργήθηκε από μια απλή σκέψη, έγινε με τη συνεργασία πολλών ένα διαμάντι. Είναι ηθική ανταμοιβή για τους σκληρούς αγώνες των ναυτικών μας.

Ο π. Χρυσόστομος Καράμπελας


Ότι μας λέει και ότι μας γράφει είναι σοφά – σοφότατα. Είναι γραμμένα απλά γεμάτα πίστη, λογική, αγάπη. Ο Θεός να του χαρίζει πάντα καλό χαρτί και καλαμάρι.

Κύριε Στέφανε Μίλεση


Μεγαλώσαμε στον Πειραιά. Σπουδάσαμε, γεράσαμε. Κι έτσι για να μάθουμε τη ζωή και τα έργα του Ιακώβου Δραγάτση, έπρεπε να περάσουν 160 χρόνια από τη γέννησή του. Εδώ στον Πειραιά, το λιμάνι, το μόνο που ξέραμε ήταν ότι είχαμε το Δραγάτσειο Σχολείο (δωρεά του Δραγάτη σκέτο και ήταν αυστηρό – αυστηρότατο, και κανείς δεν ήθελε να φοιτήσει εκεί). Όμως έβγαζε μαθητές – πρώτους και καλούς επιστήμονες.
Κυρία Κέρρυ Μακρογαμβράκη

Τιμή στο Λογοτεχνικό Στέκι της φωνής, όταν φιλοξενεί τα γραπτά σας. Συγχαρητήρια και εύγε για τον ύμνο στην Εθνική, που διαβάσαμε στις 8 Δεκεμβρίου. Μουσική Νίκου Χατζησταύρου, τραγούδι Βαγγέλη Κορομήλη και πιάνουμε πρωτιές. Αν καμμία φορά υπάρχουν και λυπητερές. Και πάλι πρώτοι είμαστε. Τα λόγια φωτιές ανάβουν.
Συγχαρητήρια και περιμένουμε να δούμε τι άλλο θα μας γράψετε.

Κυρία Σαντώ Μιχαήλ

Ο «Έλλην σήμερα», έχει πολύ μεγάλη επιτυχία. Ζωγραφίζετε τέλεια τον Έλληνα νομίζω ότι το ποίημά σας πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο ενός διαγωνισμού. Να γίνει τραγούδι, θα καεί το πελεκούδι. Λόγια που αφήνουν εποχή: «Τι ακόμα κι αν ο γάϊδαρος πετάξει, στην Ελλάδα τίποτα δεν θ’ αλλάξει». Χωρίς να το καταλαβαίνετε, μου θυμίζετε λίγο τον αείμνηστο Γιώργο Σουρή. Είσαστε και η πρώτη εύγε.

Κυρία Μάρω Δήμου

Με τι ωραία χρώματα μας ζωγραφίζετε τα ωραία ποιήματα δεν περιγράφεται. «Δυο μάτια πίσω απ’ το φινιστρίνι». Μου έκαναν εντύπωση οι στίχοι πίσω από το παράθυρο σειρά τα σπίτια ριζωμένα στη γη. Τα μάτια του ναυτικού γελούν, αυτό θέλουν αυτό επιθυμούν, μια καινούργια αρχή, ένα καινούργιο μπάρκο». Πολύ σας θαυμάζω.

ΟΛΓΑ ΚΥΡΙΤΣΗ