Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013

Τραχανάς με κοπανιστή...Για τα πρώτα κρύα


Υλικά.
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 1 - 2 σκελίδες σκόρδου (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
  • 450 ml χυμός ντομάτας
  • 800 ml νερό
  • 1/2 κουτ. σούπας κοφτή ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού τραχανάς ξινός
Μερίδες 4
Μαγείρεμα 15΄
Διαδικασία Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 - 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το νερό και τη ζάχαρη.
Όταν πάρουν βράση, ρίχνουμε λίγο-λίγο τον τραχανά, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν το μείγμα αρχίσει να βράζει πάλι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να χυλώσει η σούπα, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
Τέλος, προσθέτουμε 2 κουταλιές κοπανιστή Μυκόνου ή Τήνου, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως με ψωμί. Αν δεν βρούμε κοπανιστή, ταιριάζει να βάλουμε φέτα ή μπλε τυρί.

Η παραδοσιακή κοπανιστή Τήνου, με πιπεράτη γεύση και επίγευση αφήνει ελαφρύ κάψιμο και ευχάριστο μούδιασμα.