Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

Ονομαστική Εορτή Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ

 Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου. Την ημέρα αυτή εορτάζει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Ο Σεραφείμ τιμώντας τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου ετέλεσε τη Θεία Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς.


Προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου κ. Σεραφείμ συλλειτούργησαν μαζί του οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Νικαίας κ. Αλέξιος, Καισαριανής, Βύρωνος & Υμηττού κ. Δανιήλ, Κορωνίας κ. Παντελεήμων, και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι: Νεοχωρίου κ. Παύλος, Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος και Σαλώνων κ. Αντώνος.
Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών και Σιγκαπούρης κ. Κωνστασντίνος.
Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος & Υμηττού κ. Δανιήλ.
Το Θείο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Νίκανδρος Καρακωστόπουλος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Μνημόσυνο εις μνήμην των μακαριστών Αρχιεπισκόπων Σεραφείμ και Χριστοδούλου.

Παρέστησαν οι αρχές της πόλης και πλήθος κόσμου ευχόμενοι μακροημέρευση και καλή διακονία στον αμπελώνα του Κυρίου.
Ο Σεβασμιώτατος συμμετέχοντας στη δοκιμασία του ελληνικού λαού εδέχθη ευχές στο Επισκοπείο και δεν παρέθεσε εόρτιο γεύμα.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας εκ μέρους των αρχιερέων, του κλήρου και του λαού ευχές προς τον εορτάζοντα απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος & Υμηττού κ. Δανιήλ.
Την παραμονή της Γιορτής, Τρίτη 3 Δεκεμβρίου ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η Αρτοκλασία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιά.
Ανάμεσα στους παρόντες, της παραμονής, διακρίναμε, εκτός των άλλων και, τον Επιχειρηματία κ. Ευάγγελο Κόνδρα, τον Εκπαιδευτικό κ. Αχιλλέα Παπουτσή, τον Πρόεδρο του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Άγιος Γεώργιος – Άγιος Πολύκαρπος» κ. Δημοσθένη Μπαϊράμογλου, τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Μητρόπολης Πειραιά κ. Δημήτρη Αλφιέρη, τον Ιατρό κ. Ανδρέα Θεοδωράκη, τις κυρίες, Ελευθερία Κατσή, Χαριτίνη Κοντοθανάση, τον Επιμελητή του Γηροκομείου κ. Κώστα Πετρίδη.

Ελένη Κανατσέλη