Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Ο Βασίλειος Μαρκεζίνης στον Πειραϊκό Σύνδεσμο

 Η παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου του κ. Μαρκεζίνη στην κατάμεστη αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου πραγματοποιήθηκε χωρίς να ακουστεί κάτι καινούργιο. Η μεγάλη και άδικη φορολογία, τα παράλογα έως τρελά επιδόματα του Δημόσιου Ταμείου, η μεγάλη γραφειοκρατία που αποθαρρύνει την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη. 

Λεπτομέρεια: Αυτή η γραφειοκρατία είναι πηγή πλουτισμού για πάρα πολλά «γραφεία» και «εταιρείες» που αναλαμβάνουν την διεκπεραίωσή της μετά των σχετικών λαδωμάτων προφανώς, οπότε καταλαβαίνετε, μιλάμε για ένα θηρίο όχι απλώς γραφειοκρατικό και χρονοβόρο, αλλά και ανθρωποφάγο. Τελικά θα μας πνίξουν οι παρασιτικές «υπηρεσίες» που θέλουν το καλό μας και την εξυπηρέτησή μας ή θα βρεθεί κάποιος Θησέας να κόψει το κεφάλι της Μέδουσας ή κάποιο σπαθί να λύσει το γόρδιο δεσμό;
Παρεμπιπτόντως θέλω να παρατηρήσω ότι αυτή την περίοδο ως δια μαγείας (όχι των Χριστουγέννων σίγουρα!) υποθέσεις απλές που ήταν αδύνατες τώρα εξυπηρετούνται χωρίς δεύτερη κουβέντα – εκεί που απαιτούντο πολλές μάταιες κουβέντες.
Επανέρχομαι στον κ. Μαρκεζίνη, ο οποίος ακόμη μία φορά ως καλός Επιμηθεύς μάς παρουσίασε την τραγική μας κατάσταση.
Συγχωρέστε με αλλά το βρίσκω λίγο σαδομαζοχιστικό αυτό και με έχει κουράσει. Προφανώς και το ίδιο αφού στο τέλος μας προσέφερε μια ανάσα με ένα video 5 λεπτών του οποίου μας είπε να προσέξουμε τον συμβολισμό.
Το video ήταν τραβηγμένο σε μια μικρή πλατεία της Βιέννης, όπου κάποιοι μουσικοί άρχισαν να παίζουν την ΩΔΗ ΣΤΗ ΧΑΡΑ από την Ενάτη του Μπετόβεν. Σιγά – σιγά γύρω τους άρχισαν να μαζεύονται και άλλοι μουσικοί καθώς και πλήθος κόσμου. Ένα παιδί σκαρφάλωσε σε έναν στύλο για να βλέπει καλύτερα. Τα πρόσωπα άρχισαν να χαμογελούν. Μέχρι το τέλος του κομματιού, η μαγική του επίδραση είχε φτάσει ως εμάς. Αυτή ήταν η τελευταία λέξη ή μάλλον νότα της βραδιάς και δεν χρειαζόμασταν τίποτα άλλο.
Βαρβάρα Τσιάλτα.
Σημείωση ΦΩΝΗΣ: Μεταξύ των παρόντων στην ομιλία και, ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης π. Νήφων Καπογιάννης, ο Στοχαστής κ. Τάσος Μπούχλας, ο επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τάκης Κουβάτσος, οι Κυρίες, Σοφία Μαρκοζάνη, Αργυρώ Αρβανιτοπούλου, οι κ.κ Παύλος Μπαλόγλου, Δημοσθένης Μπούκης της Φιλολογικής Στέγης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ Δημήτρης Πάνου, Γιάννης Αγγελόπολος, οι Στρατηγοί, Μιχάλης Γκολέμης, Δημοσθένης Ρούκας, Γιάννης Τετράδης, οι Ιατροί κ.κ. Χρήστος Μπούτος, Παντελής Καλογεράκος, ο Δρ Πέτρος Βιολάκης, ο Πολιτευτής κ. Γιώργος Βαγιάκης, ο κ. Σκούρτης, ο Σύμβουλος κ. Γιάννης Σωτήρχος, οι κ.κ Κώστας Σαλπέας, Γιώργος Οικονομόπουλος, οι κ.κ Πρόεδροι Μαίρη Τσανάκη του Πειραϊκού Συνδέσμου, Βασίλης Βουλγαρίδης, του Ζήνωνα, η πρώην Αντιδήμαρχος κ. Ελένη Γκάτσου – Αθηναίου, ο Δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Καπράνος, η κ. Όλγα Βογιατζή του Ζήνωνα, οι Επιχειρηματίες κ.κ Δημήτρης Μερεμέτης, Γιάννης Ηλίας, η Πανεπιστημιακός κ. Μάγδα Ρούσση, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Γιάννης Αληφραγκής, ο Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ και έφορο του Πειραϊκού κ. Θόδωρος Κατσικάρος, ο κ. Ευάγγελος Χαρλαύτης.