Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Παναγιώτης Μελάς...Πολλά προβλήματα Με τη διακοπή της Ακτοπλοϊκής σύνδεσης Αντικυθήρων


Από σχετική επερώτηση
Πολλά και ανυπέρβλητα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στους κατοίκους των Αντικυθήρων. Τα προβλήματα αυτά οφείλονται στη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Νησιού με τον Πειραιά και την Κρήτη.
Οι κάτοικοι τονίζουν ότι, είναι υποχρεωτική η σύνδεσή τους με τον Πειραιά, καθώς όλες οι Διοικητικές Υπηρεσίες, με τις οποίες είναι υποχρεωμένοι να συναλλάσσονται, ανήκουν στην Περιφέρεια Αττικής.

Ακόμη, η σύνδεση με τον Πειραιά είναι απαραίτητη, αφού, εκατοντάδες Αντικυθήριοι διαμένουν στην Αττική και δεν μπορούν μέσω Νεάπολης να μεταβαίνουν στο Νησί, διότι αυτό έχει μεγάλη ταλαιπωρία και μεγάλο οικονομικό κόστος, στη δύσκολη οικονομική περίοδο που περνάνε οι πολίτες.
Η Νεάπολη απέχει από την Αθήνα 370 χλμ. και το πλοίο «ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ» αναχωρεί, από Νεάπολη προς Αντικύθηρα, στις 8.00 το πρωί, μόνο κάθε Δευτέρα. Άρα, οι κάτοικοι του Νησιού, για να μεταβούν στα Αντικύθηρα, έχουν και επιπλέον κόστος παραμονής σε ξενοδοχείο.
Επίσης, η σύνδεση των Αντικυθήρων με την Κρήτη (Κίσσαμος) είναι υποχρεωτική, διότι η τροφοδοσία του Νησιού, το οποίο δεν διαθέτει ούτε φούρνο, γίνεται από την Κρήτη (Κίσσαμο).
Ακόμη, μεγάλος αριθμός συγγενών των οικογενειών Αντικυθηρίων διαμένει στην Κρήτη (Κίσσαμος) και δεν θα μπορούν να έχουν επικοινωνία.
Επιπλέον, εδώ και μήνες, το Νησί των Αντικυθήρων υπάγεται ως προς την ηλεκτροδότηση στη Δ.Ε.Η. Κισσάμου. Άρα, πως θα μεταβαίνει συνεργείο από την Κίσσαμο για να επισκευάσει βλάβες του δικτύου;
Η διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Νησιού με Πειραιά και Κρήτη φέρνει το Νησί δεκάδες χρόνια πίσω και το οδηγεί σε μεγάλη υποβάθμιση, αφού, από το 1950 λειτουργεί η γραμμή Αντικύθηρα –Πειραιάς.