Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ..ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στην Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne D’ Arc πραγματοποιήθηκε Χριστουγεννιάτικη γιορτή ειδικά σχολεία του Πειραιά που είχε τίτλο: «είμαι παιδί κι έχω δικαίωμα στον ίδιο ουρανό».
Στην εκδήλωση, που χαρακτηρίστηκε για την ιδιαίτερη ποιότητά της, παρουσιάστηκε από τους διευθυντές των σχολείων, καθώς και από τον Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Γεώργιο Μπαλαμώτη και με την βοήθεια πολυμέσων, το δύσκολο και πολύπλευρο έργο που γίνεται καθημερινά στις δομές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ειδικής αγωγής στην πόλη μας. 

Με την ευαισθησία που απαιτείται και με τις ειδικές μεθόδους που εφαρμόζονται καταρτίζονται, όπως αναφέρθηκε, εξατομικευμένα προγράμματα, προετοιμάζοντας τα παιδιά για την επαγγελματική κατάρτιση και την κοινωνική ένταξη. Συγκινητική ήταν η γραπτή διατύπωση των ευχών επιφανών παρισταμένων, εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών, που αναρτήθηκαν σε ένα ζωγραφισμένο ιστιοφόρο, με όλο το συμβολισμό που αυτό αντανακλά.
Στην εκδήλωση τιμήθηκαν οι Εκπαιδευτικοί και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων για την πολύτιμη συμβολή τους στη μαθησιακή διαδικασία και στην εκπαίδευση των μαθητών των ειδικών σχολείων της πόλης μας.
Χριστουγεννιάτικο χρώμα στην εκδήλωση, έδωσε η χορωδία της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά, που παρουσίασε παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, εκτός άλλων και, η Έξαρχος του Τάγματος του Αγίου Ιωσήφ Αδελφή Αλμπέρτα, ο Βουλευτής κ. Παναγιώτης Μελάς, ο επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουβάτσος, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Κορίνα Λαουλάκου, ο Πρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Θεόδωρος Σκορδίλης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής κ. Δημήτρης Γκίνης, ο Σύμβουλος Παιδείας κ. Κώστας Παράσχος, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Δέσποινα Αρβανίτη, η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Πειραιά κα Αλεξάνδρα Νικολαράκου, η Διευθύντρια του 1ου Ειδικού Σχολείου κ. Ιωάννα Τσαγκαράκη, ο Διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου ΠΙΚΠΑ κ. Σπύρος Κοτσινονός, ο Διευθυντής των αυτιστικών παιδιών κ. Νίκος Παπαδόπουλος, η Γυμνασιάρχης της Ελληνογαλλικής Σχολής Jeanne D’ Arc κ. Αγγελική Βώκου, ο Ναύαρχος Βασίλης Κυριαζής ως Εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας.