Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟΨΗ........Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ...ΦΑΒΕΛ


Μα τι θέλετε; Να βγούμε από το ευρώ; Θα γεμίσομε... φαβέλες....
(Καταπληκτική παρομοίωση, γλαφυρή και πετυχημένη, βέβαια μου θυμίζει, ολίγον τη φάβα και τρομοκρατήθηκα κι εγώ διότι έχω ευερέθιστο έντερο....). Ντίκενς! Ουγκώ! Παπαδιαμάντης! Όπου ο Γέρος και η Πατρώνα μοιράζονται το ξεροκόμματο της θειάς Αχτίτσας ,στην Σταχομαζώχτρα έως της αποστολής του εμβάσματος εξ Αμερικής! Αυτά θα πάθετε, γενιά των φραπέδων, αν βγείτε από το ευρώ το εύρωστο....
Δια τούτο πληρώστε κορόιδα το 80% του εισοδήματός σας σε αντι-φαβελικούς φόρους και χαράτσια.
Στο τέλος ,θα μείνουν όρθια, τα νεκροταφεία, αλλά το τρισάγιο ,θα πληρώνεται με ευρώ....

Η αλήθεια είναι, ότι πλησιάζουν τα πέμπτα Χριστούγεννα, μετά την επιβολή του Μνημονίου και κανένας πλέον δεν πιστεύει, ότι οδηγούμεθα σε ανιούσα πορεία ανάπτυξης και οικονομικής ανάκαμψης.
Η Κρατική μηχανή, καίει τα δικά μας έμβια καύσιμα, εδώ και πέντε χρόνια, ενώ με τον έναν η τον άλλον τρόπο , χάνεται το ήμισυ και πλέον του εισοδήματός μας ταξιδεύοντας σε διεθνή τοκογλυφικά κέντρα.
Ισοπέδωση, υποθήκευση, κατοχή. Δανειζόμαστε, ξεπουλάμε Δημόσια περιουσία και μιζεριάζοντας, μιζάρουμε....
Οι πολιτικές, αλλά και οι όροι ένταξής μας στην Ε.Ε, οδήγησαν σε οικονομική ασφυξία και πλήρη εξάρτηση της χώρας από προμήθειες εισαγωγών.
Ανικανότητα, ή οργανωμένο σχέδιο, η κοινωνία έχει αντιληφθεί, ότι εντός ολίγου, θα διαβούμε όλοι από την οπή της βελόνης.
Η παρασιτική οικονομία, είναι αδύνατον να μεταβληθεί σε κερδοφόρο τροχό με τις φοροεπιδρομές και την καταλήστευση του ήδη υπάρχοντος, συσσωρευμένου εθνικού πλούτου.
Όσο επομένως επιμένουν να χειραγωγούν με την τρομολαγνία της εξόδου από το ύπουλο ευρώ, τόσο διαφαίνεται η έλλειψη εναλλακτικών προτάσεων αλλά και η απόφαση να υποθηκευτεί οριστικά, το μέλλον, της χώρας.
Θυμίζει ασθενή με πνευμονία, που βαδίζει στη χιονοθύελλα, προκειμένου να ιαθεί, μετά υπόδειξη ιατρού - εγκληματία.
Όταν καταρρεύσει παγωμένος, θα του αφαιρεθούν και τα ζωτικά όργανα....
Ουδείς επομένως, ακούει πλέον με εμπιστοσύνη, είτε υποσχέσεις περί ανάκαμψης, είτε απειλές περί βιβλικών καταστροφών, η δε παρομοίωση με τις φαβέλες, (παράγκες σε φτωχογειτονιές της Βραζιλίας), αντιαισθητική και ατυχής...
Περισσότερο, θυμίζει έναν σύγχρονο πύργο ανικανότητος, ασυνεννοησίας, δουλοπρέπειας, ωφελιμισμού και προδοσίας, τον Πύργο της Ελληνικής ΦΑΒΕΛ....(από την παρομοίωση - απειλή με τις φαβέλες της Βραζιλίας).
Εκεί σταμάτησε κάθε λογική και άρχισε η διασπορά .....
Όπου ο αέναος δανεισμός, προβάλλεται ως αυλαία, εμπρός από το έγκλημα του ξεριζωμού κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας και την έλλειψη κάθε επιτελικού σχεδίου ενεργειακής και τροφικής αυτάρκειας της απορρυθμισμένης χώρας. ....
Λίθοι, πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμένα... (Ξενοφώντος απομνημονεύματα...).
Χίλιες φορές οι φαβέλες. Και η φάβα με κρεμμύδια ,από την πολιτική της επιβολής ανασφάλειας, φόβου ,σύγχυσης και εν γένει ψυχολογικής βίας, που υποχρεούμεθα να ανεχόμεθα....

Μαρία Μπουκουβάλα
 Ιατρός – Πολιτευτής Πειραιά