Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Δήμος Κερατσινίυ - Δραπετσώνας...Βιβλιοθήκες του Μέλλοντος
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013, ο Μαραθώνιος δράσεων για τα εγκαίνια της νέας υπηρεσίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κερατσινίου-Δραπετσώνας: «Media Lab». (Εμμ.Μπενάκη 70, 2ος όροφος Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη» τηλ. 210-4312182, 210-4003116).
Το Media Lab είναι ένας κόμβος δημιουργικότητας, μια σύγχρονη βιβλιοθήκη που θα δώσει ευκαιρίες κυρίως σε εφήβους, μαθητές, φοιτητές, νέους επαγγελματίες και ανέργους, να «εκτεθούν» στις τέχνες και την τεχνολογία. Εννέα βιβλιοθήκες επιλέχθηκαν από το σύνολο των περίπου 120 δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του δικτύου Future Library, σε όλη την Ελλάδα, με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»


Οι 550 νέοι που επισκέφτηκαν το Media Lab Κερατσινίου αυτό το διήμερο δημιουργικότητας, παρακολούθησαν σεμινάρια από εξειδικευμένους εκπαιδευτές του Ιδρύματος Ευγενίδου, έμαθαν πώς να δημιουργούν το δικό τους site, πώς να κάνουν τη δική τους ραδιοφωνική εκπομπή από τον ραδιοφωνικό παραγωγό του Mango Radio Αναστάση Πρωτοπαπά, έκαναν τη δική τους ζωντανή εκπομπή στο διαδίκτυο από το studio ηχογράφησης του Media Lab, συνδέθηκαν με το CERN, το μεγαλύτερο εργαστήριο φυσικής στον κόσμο με ταυτόχρονη σύνδεση και των 9 βιβλιοθηκών της Ελλάδας που έχουν Μedia Labs, γνωρίστηκαν με τη γιόγκα, τη φωτογραφία, την ψηφιακή εικονογράφηση και διασκέδασαν με τη μουσική ομάδα του 3ου Λυκείου Κερατσινίου.


Ευελπιστούμε ότι το Μedia Lab Κερατσινίου θα γίνει το αγαπημένο μέρος των νέων της πόλης μας, ένας χώρος ιδιαίτερα ελκυστικός και φιλικός όπου θα μπορούν να κάνουν την παραγωγή και επεξεργασία ενός βίντεο, την καταγραφή μιας ψηφιακής ιστορίας, την ηχογράφηση ενός ραδιοφωνικού σπoτ ή ακόμη και των δικών τους τραγουδιών, μία κλειστή συνάντηση ή απλά να σερφάρουν στο διαδίκτυο χαλαρώνοντας.