Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΠΕΣΥΔΑΠ..Παγκόσμια Ημέρα του Βουνού Προβληματισμός για το Όρος ΑιγάλεωΣτο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας βουνού (11.12.2013), είναι κρίσιμο να τονιστεί η αναγκαιότητα προστασίας των ορεινών όγκων της Δυτικής Αθήνας, που είναι βασική συνιστώσα της ποιότητας ζωής των πολιτών της περιοχής.
Η αναγκαιότητα προστασίας τονίζεται από την υφιστάμενη κατάσταση του Όρους Αιγάλεω και του Ποικίλου Όρους, που από περιβαλλοντικής άποψης είναι κρίσιμη. 

Τα συγκεκριμένα βουνά βιώνουν μια πρωτόγνωρη απαξίωση που έχει αρνητικές κοινωνικές και αναπτυξιακές επιπτώσεις. Από τη μια παρατηρείται αδιαφορία της κεντρικής διοίκησης και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης σχετικά με την προστασία τους και από την άλλη διαπιστώνονται παράνομες ενέργειες σε βάρος τους (καταπατήσεις, απορρίψεις αποβλήτων, βόσκηση, φωτιές, υλοτομία κ.ά).

Για τον λόγο αυτό απαιτείται άμεσα κλιμάκωση πρωτοβουλιών και συντονισμένη δράση των εμπλεκόμενων φορέων. Αυτά μπορούν να υλοποιηθούν μόνο με την τοπική αυτοδιοίκηση επικεφαλής, όπως έδειξε το πετυχημένο περσινό και φετινό πρόγραμμα του ΠΕΣΥΔΑΠ που εφαρμόζεται στο Όρος Αιγάλεω για την αντιμετώπιση της παράνομης υλοτομίας την χειμερινή περίοδο και πυροπροστασίας την καλοκαιρινή περίοδο.