Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

«Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα» Ομιλία του Γιώργου Λεκάκη

 Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών Πειραιώς, Υψηλάντου 143, Πειραιάς 1ος όροφος (‘Όπισθεν πρώην κτιρίου ΥΕΝ), η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ), η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών Πειραιώς, ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών ΕΔ (ΣΥΣΜΕΔ) συνδιοργάνωσαν ομιλία με θέμα: «Τα 100 χρόνια από την επανένωση της Κρήτης και η συμβολή των Κρητών στην απελευθέρωση του Καστελόριζου»

Ομιλητής ο εξαιρετικός Συγγραφέας - Λαογράφος – Δημοσιογράφος Γεώργιος Λεκάκης.
Μια πολύ καλή εκδήλωση, μεγάλων αξιώσεων θα μπορούσαμε να πούμε, λόγω, τόσο του θέματος, όσο και του ακροατηρίου, που αποτελείτο κυρίως από ανθρώπους των ενόπλων δυνάμεων, με γνώσεις πάνω σε ιστορικά θέματα μεγάλης σημασίας.
Με διαφάνειες και πολύ παραστατικά ο κ. Λεκάκης μας περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια την ιστορική εκείνη περίοδο και μας έκανε να δακρύσουμε από συγκίνηση, φέρνοντας στη μνήμη μας την ανδρεία των κρητών και των Ελλήνων γενικότερα για τη λευτεριά της πατρίδας.
Μεταξύ των παρόντων και, ο Πρόεδρος της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας, Ναύαρχος Γιάννης Φραγκούλης, ο Ιστορικός Ερευνητής του Νεώτερου Πειραιά κ. Στέφανος Μίλεσης, ο Στρατηγός Μιχάλης Γκολέμης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Πάνου, η Αφηγήτρια Παραμυθιών κ. Κέρρυ Μακρογαμβράκη, ο κ. Βασίλης Παρτσινέβελος, η Δικηγόρος κ. Μαρία Βέργου.

Ελένη Κανατσέλη