Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΟΤΑΣΗ Ε.Β.Ε.Π. ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.


Με επιστολές του στον Υπουργό και Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Ε. Βενιζέλο και κ. Δ. Κούρκουλα, στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μ. Βαρβιτσιώτη και στον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κ. Χατζηδάκη, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Β. Κορκίδης, εν όψει και της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε., προτείνει τη διοργάνωση συνεδρίου και εκδηλώσεων, υπό την αιγίδα του Ε.Β.Ε.Π. και των εν λόγω Υπουργείων, όπου θα παρουσιαστούν προτάσεις για τα καίριας σημασίας ζητήματα της Ναυπηγοεπισκευής και της Κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά.

«Παρά τις όποιες προσπάθειες, στο χώρο της ναυτιλίας και των παραναυτιλιακών κλάδων, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα των οποίων η άμεση επίλυση, ξεπερνά τις εθνικές μας δυνάμεις, αλλά η τυχόν αντιμετώπισή τους θα επιφέρει ανυπολόγιστα οικονομικά οφέλη.

Το Ε.Β.Ε.Π., Επιμελητήριο της πόλης στην οποία ανήκει το μεγαλύτερο και με τεράστιες δυνατότητες και προοπτική λιμάνι τόσο της Χώρας όσο και της Μεσογείου, θεωρεί πως με τη συγκυρία της ανάληψης από την Ελλάδα της Προεδρίας της Ε.Ε., παρουσιάζεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αποτυπωθούν και προωθηθούν τα ζητήματα της ναυτιλίας με τον πλέον ενδεδειγμένο και αποτελεσματικό τρόπο.

Ενδεικτικά, επικεντρωνόμαστε σε τρείς τομείς της λιμενικής δραστηριότητας, κρίσιμους για την Εθνική οικονομική μας ανασυγκρότηση, για τους οποίους είτε η βιωσιμότητα τους βρίσκεται σε οριακό σημείο, είτε διαβλέπονται σημαντικοί κίνδυνοι που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα. Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στη λειτουργία των Ναυπηγείων και της Ελληνικής Ναυπηγικής Βιομηχανίας, αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη της Κρουαζιέρας στη Χώρα.

Θα επιθυμούσαμε να διοργανώσουμε ένα συνέδριο – εκδήλωση, υπό την αιγίδα των Υπουργείων σας, όπου θα παραστούν εκπρόσωποι των ανωτέρω κλάδων, οι οποίοι θα επικοινωνήσουν με σαφήνεια τα ζωτικής σημασίας προβλήματα, καθώς και τους διαβλεπόμενους κινδύνους που χρήζουν άμεσης - Ευρωπαϊκού επιπέδου - αντιμετώπισης και αφορούν στα Ναυπηγεία, τη Ναυπηγική Βιομηχανία και την Κρουαζιέρα, έτσι ώστε να διαμορφωθούν από εσάς οι Εθνικές μας θέσεις και να δρομολογηθούν οι βέλτιστες λύσεις. Η θάλασσα αποτελεί για την Ελλάδα συγκριτικό πλεονέκτημα το οποίο μέχρι στιγμής δεν αξιοποιείται στο έπακρο, ώστε να της αποφέρει την μέγιστη προστιθέμενη αξία. Μια προσδοκώμενη «Ευρωπαϊκή λύση» σε ένα μικρό αριθμό καίριων ζητημάτων, θα εκτοξεύσει την αποδοτικότητά της, τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.»