Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

ΓΟΛΟΝΤΟΜΟΡ..Ο φρικτός Γολγοθάς του Ουκρανικού Λαού


Με τη δέουσα σεμνότητα, κατάνυξη και με τη συμμετοχή πλήθους Ουκρανών της διασποράς, πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβεία της Ουκρανίας, την Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013, εκδήλωση αφιερωμένη στα 80 χρόνια μνήμης από τη μαζική λιμοκτονία του Ουκρανικού Λαού, γνωστή παγκοσμίως ως Γολοντομόρ.
Την εκδήλωση, διοργάνωσε η Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελλάδα με τη συμμετοχή του Ελληνο-Ουκρανικού Επιμελητηρίου και τη συνδρομή των Συλλόγων της Διασποράς.

Κατ’ αρχήν, ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα, κ.Βολοντύμυρ Σκουρώφ, φανερά συγκινημένος, αναφέρθηκε στο ιστορικό της φρικαλέας εξολόθρεψης εκατομμυρίων συμπατριωτών του και επισήμανε την ανάγκη της πρέπουσας ιστορικής μνήμης προς τα θύματα της εγκληματικής και προγραμματισμένης γεωπολιτικής γενοκτονίας του Ουκρανικού Λαού κατά το 1932 – 1933.
Στη συνέχεια, ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Ουκρανικού Επιμελητηρίου κ.Γεράσιμος-Νικόλαος Μπουγάς, κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στα απάνθρωπα και φρικιαστικά εγκλήματα από την βίαιη εκβιομηχάνιση και κολεκτιβοποίηση της αγροτικής οικονομίας της Ουκρανίας το 1932 – 1933, η οποία επεβλήθη με τεχνική πείνα και είχε ως τελικό στόχο την βίαιη εξολόθρεψη 10 εκατομμυρίων αθώων Ουκρανών.
Ακολούθως, όλοι οι παρευρισκόμενοι, σύμφωνα με την Ουκρανική παράδοση, άναψαν κεριά, τα οποία και εναπόθεσαν σε σχήμα σταυρού.
Στη συνέχεια, μαθητές και μαθήτριες των Ουκρανικών Σχολείων, με παραδοσιακές στολές, απήγγειλαν ποιήματα, διάβασαν ιστορικά αποσπάσματα της περιόδου εκείνης, έψαλαν ύμνους.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν έκθεση φωτογραφίας και αφίσας, καθώς και ζωγραφικά έργα των Ουκρανών μαθητών της διασποράς.