Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε ο Άγιος ΣπυρίδωναςΠολιούχος Πειραιά

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου ο Πειραιάς εόρτασε με κάθε μεγαλοπρέπεια τον Πολιούχο Άγιό του τον Άγιο Σπυρίδωνα που είναι και ο πιο πιστός κάτοικος του Πειραιά, αφού κατοικούσε εδώ, στο Μοναστήρι το Αγίου Σπυρίδωνα, την εποχή της Τουρκοκρατίας, που ο Πειραιάς ήταν ακατοίκητος και τον φρόντιζε ως καλός Ποιμένας και νοικοκύρης, για να τον έχουμε σήμερα και να τον καμαρώνουμε.


 Μεγάλη η αγάπη για τον Άγιο και δεν έμεινε κανείς Πειραιώτης που να μην τον επισκεφτεί και να ασπαστεί με δάκρυα την Αγία του Εικόνα.


Την Παραμονή, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, το απόγευμα στον Εσπερινό και την Αρτοκλασία Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος και Συμπροσευχήθηκαν οι Μητροπολίτες, Πατρών Χρυσόστομος και Πειραιώς Σεραφείμ. Παρέστησαν, εκτός των άλλων και, οι Βουλευτές κ.κ Τάκης Μελάς, Τάσος Νεράντζης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στέφανος Χρήστου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μικρών Κυκλαδονήσων κ. Πασχάλης Συρίγος, οι κ.κ Παύλος Μπαλόγλου, Ευάγγελος Κόνδρας, Χρυσούλα Χυτήρη, Δημοσθένης Μπαϊράμογλου, Κώστας Φράγκος, Χρήστος Μπούτος, Τάσος Μπούχλας, Μιχάλης Λάλας, ο Μέγας Ευεργέτης του Πειραιά, κάπτα Νικόλας Φράγκος.
Ανήμερα, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν οι ίδιοι Αρχιερείς, οι οποίοι και τέθηκαν στην κεφαλή της πομπής της περιφοράς της Ιεράς Εικόνας, ακολουθούμενοι από όλους τους φορείς, τους παράγοντες του Πειραιά και τους προσκυνητές.
Να δώσουμε συγχαρητήρια στον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα, στον π. Βασίλειο Πόππη και στους Ιερείς του Ναού, τον π. Χρήστο και τον π. Βασίλειο, για την τάξη και την ακρίβεια που επικράτησε καθ’ όλη τη διάρκεια της πολυήμερης γιορτής και των Ιερών Ακολουθιών που τελέστηκαν.

Παναγιώτης Κανατσέλης