Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Ψυχανεμίσματα....Θα μας ξεπουπουλιάσουν όλους!


Το μόνο ενδιαφέρον από ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές είναι η κατάθεση ψυχής, απλών πολιτών που περιγράφουν σε ποια θέση βρίσκονται και τι έχουν πάθει! Εκεί ακούς σε τι κατάντια έχει οδηγηθεί μεγάλη μερίδα λαού! Δεν ιδρώνει φυσικά κανένα αφτί και οι απαντήσεις συνήθως είναι στο ''άλλα λόγια να αγαπιόμαστε''! 
Και σου λέει ο άλλος, ''κινήσου νομικά'' ... αυτό προϋποθέτει και χρόνο και χρήμα, δεν είναι ειρωνεία λοιπόν ακόμα και για τους πλειστηριασμούς Α΄ κατοικίας να λες στον άλλο κάτι τέτοιο; Πού θα βρει λεφτά για να ξεκινήσει νομικές διαδικασίες; Ο αδύναμος οικονομικά λοιπόν, είναι χαμένος από χέρι!
Ωραία τα έχουν μελετήσει λοιπόν όλα! Εμείς θα στα παίρνουμε κι εσύ κινήσου νομικά για να τα πάρεις πίσω, αφού όμως πρώτα σε έχουν φτάσει στο μισό ή μηδενικό εισόδημα, οπότε ξέρουν πως δεν μπορείς να κάνεις τίποτα! Γι' αυτό επέλεξαν την μεσαία τάξη για σοδειά, γιατί ξέρουν καλά πως το Κεφάλαιο ξέρει και μπορεί να αντέξει δικαστικούς αγώνες ετών!
Η εύκολη λεία λοιπόν, μισθωτοί και συνταξιούχοι, πρώτα τους εξαντλούμε οικονομικά και μετά περνάμε στα περιουσιακά τους στοιχεία, αν υπάρχουν! ... κι ας πάνε να τα πάρουν πίσω! Μια χαρά σχέδιο και οι φυλακές πόσους θα χωρέσουν; Ή είναι τρόπος για να μας αδειάσουν τη γωνιά πιο γρήγορα; Μπορεί να ακούγεται κάπως αυτό, όμως τι περιθώριο μένει για άλλη σκέψη, όταν οι φυλακές έχουν φθάσει στο αδιαχώρητο από κρατούμενους και αρκετούς μάλιστα για χρέη; Όπου και να κοιτάξεις μια απέραντη θλίψη και έρχονται Χριστούγεννα!
Μια μεγάλη γιορτή χαράς και αγάπης, άλλοτε έλαμπε ο τόπος από φώτα στους δρόμους και στα σπίτια, χαρούμενα πρόσωπα, ψώνια, ετοιμασίες κλπ. Φέτος κάποιοι δεν έχουν ούτε ρεύμα και ζουν στο σκοτάδι! Πιθανόν κι ούτε ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι ή βρίσκονται κυριολεκτικά στο δρόμο!...Αυτή είναι λοιπόν η επιτυχία της Ενωμένης Ευρώπης; Η παραγωγή λεγεώνων άστεγων και πεινασμένων; Εν έτει 2013 να έχουμε κύριο θέμα τα συσσίτια;
Να που βρέθηκαν και κονδύλια για τη ''φτώχεια'', για τα οποία πάλι ψάχνουμε να δούμε πού πηγαίνουν... μήπως γι' αυτό την προκαλέσαμε λοιπόν; Για άντληση Κεφαλαίων; Και γιατί λοιπόν αυτά τα Κεφάλαια να μην διατίθενται (αφού υπάρχουν όπως αποδεικνύεται) για ενίσχυση και συγκράτηση της κατρακύλας; Δηλαδή πριν φθάσουμε να έχουμε ουρές για συσσίτια; Γιατί να μην διατεθούν για ενίσχυση Ταμείων π.χ. ώστε να μην κινδυνεύουν οι συνταξιούχοι να γίνουν άποροι; Αυτά όλα που συμβαίνουν, είναι εκτός κάθε λογικής! Το μαγκάλι έπαψε να υπάρχει εδώ και 60 χρόνια και επανήλθε στο προσκήνιο... με κεριά φωτίζονταν στην κατοχή που τους έκοβαν το ρεύμα, αυτό συμβαίνει και τώρα, νοικοκυριά χωρίς ρεύμα! Και ρύθμιση να κάνει ο άλλος, αν εξακολουθεί να είναι άνεργος τι αλλάζει; Πού θα βρει χρήματα να πληρώσει τις δόσεις;
Και διερωτάται κανείς, όταν έχουν απτό παράδειγμα τα ίδια τα κόμματα με τα χρέη τους και την μη καταβολή υποχρεώσεων τους, το Κράτος ομοίως, πώς θεωρούν ότι σωθήκαμε; Πώς θεωρούν πως ο πολίτης θα πληρώσει όλα αυτά που του ζητάνε; Πού το βλέπουν το success story; Στο γεγονός ότι οι πλούσιοι γίνανε πλουσιότεροι και δε διαθέτουν δεκάρα τσακιστή για επενδύσεις; ... Για να μην πω, πως περιόρισαν και δραστηριότητές τους!....
Επικοινωνιακά παιχνιδάκια και τρικ λοιπόν περί σύνδεσης του ρεύματος σε ευπαθείς ομάδες, αμφιβάλλω αν θα προλάβει να επανασυνδεθεί έστω και το 50% των νοικοκυριών, ούτε πρόκειται να μάθουμε ποτέ το πόσοι είχαν φως στις Γιορτές, το μόνο που θα μας μείνει μου φαίνεται, θα είναι η σίγουρη επιβάρυνση στους ενεργούς λογαριασμούς της ΔΕΗ, ίσως ήταν κι αυτό ένας τρόπος για να περάσουν την ανυμποριά των πολιτών στους υπόλοιπους που βαστάνε ακόμη! Από τη μια πλάτη στην άλλη δηλαδή! Μέχρι να γείρουν κι άλλες πλάτες, μέχρι να γονατίσουν οι περισσότεροι!
Ε το μόνο που έμεινε να μας βάλουν και εισφορά για όσους φυλακίσουν για χρέη, να πληρώνουμε οι υπόλοιποι την φυλάκισή τους! Και να ξέραμε πού πάνε όλες αυτές οι εισφορές έκτακτες και μη, αλληλεγγύης κ.λ.π., καλά θα ήταν, όμως ούτε αυτό θα το μάθουμε ποτέ, όπως και τα ποσά από τις μειώσεις των συντάξεων, δεν βρέθηκαν στα Ταμεία των Ταμείων !
Καλές αντοχές για όλους εύχομαι κι ας προσπαθήσουμε ότι μπορεί ο καθένας μας να προσφέρει στον διπλανό! Μεταξύ μας ο ένας για τον άλλον ότι μπορέσουμε να κάνουμε, γιατί αυτά που μας παίρνουν Κύριος οίδε πού πηγαίνουν!
Νίκη ΄Αννα Παπουλάκου