Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

Νεολαίοι Δημιουργούν, Ονειρεύονται και Προσφέρουν στην Ευαγγελίστρια Πειραιά

 Ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο Ενοριακό Αρχονταρίκι παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013 στην Ευαγγελίστρια Πειραιώς.
Στο πλαίσιο του τρίμηνου προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» ο Σύμβουλος Επικοινωνίας κ. Νίκος Σαμπαζιώτης είχε προσκεκλημένους τρεις νεολαίους, κάτι που προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη αφού το συγκεκριμένο Αρχονταρίκι διαφοροποιείτο από τα μέχρι τώρα οργανωμένα ενοριακά Αρχονταρίκια.

Ευχάριστη έκπληξη και από αυτόν τον τίτλο της συνάντησης:«Νέοι, ωραίοι, χαλαροί και σ’ όλα μέσα…»! Ακόμη και μετά την ολοκλήρωση αυτής της συζήτησης, οι θεατές παρέμειναν με την ίδια χαρούμενη διάθεση, όπως ακριβώς τους προσκαλούσε ο τίτλος! Συνάντησαν τρεις νέους οι οποίοι εκπροσωπώντας διάφορες ομάδες, χώρους, ενορίες, δράσεις, παρέες ή συντροφιές κατάφεραν να μεταδώσουν ενεργητικότητα, ζωντάνια, όρεξη για προσφορά και ωριμότητα περισσή παρά την ηλικία τους!
Η εκπαιδευτικός Μαρία Αλεβιζάκη, ο τελειόφοιτος Ναυπηγικής στο Ε.Μ.Πολυτεχνείο Πρόδρομος Μαυρίδης και η τελειόφοιτος Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Θεοδώρα Γεωργακοπούλου, αναφέρθηκαν στις δραστηριότητες στις οποίες δίνουν με κέφι ώρες πολλές της ημέρας τους, ώστε μαζί με συνομηλίκους να δημιουργούν, να φαντάζονται, να υλοποιούν καινοτόμες δράσεις, να ονειρεύονται και να προσφέρουν για το κοινό καλό.
Με πολλά παραδείγματα από τους χώρους όπου ενεργοποιούνται εθελοντικά, βοήθησαν ιδιαίτερα τους ενήλικες, να αντιληφθούν ότι και σήμερα, σε εποχή μόνωσης και εσωστρέφειας, υπάρχει χώρος, χρόνος, και όρεξη για κοινή πορεία ενάντια στη μιζέρια και στην κατάθλιψη.

Οι τρεις νεολαίοι στο Ενοριακό Αρχονταρίκι της Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, κεφάτοι έστειλαν το μήνυμα ότι …«δίνοντας αγάπη, έχεις νόημα ζωής»!