Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

Ψυχανεμίσματα...Θα μας αποτρελάνουν


Να σου ζητούν να πληρώσεις πνευματικά δικαιώματα σε δισκογραφική Εταιρία, γιατί έπαιξες τον Εθνικό μας Ύμνο; Τι άλλο θα ακούσουμε ακόμα; Ανικανότητα διατήρησης κτήσης Δημόσιας περιουσίας ή στο πρόγραμμα εκποίησης κι αυτό; 

Πάντως ή το ένα ή το άλλο, μέση λύση δεν μπορεί να υπάρχει για το θέμα! Σε λίγο θα μας ζητούν και εισφορά για να μας επιτρέπουν να κάνουμε το σταυρό μας; Να βράσω την παγκοσμιοποίηση δηλαδή! Αναρωτιέμαι οι Εθνικοί Ύμνοι των άλλων Κρατών πώς καλύπτονται από το νόμο; Διεκδικούν πνευματικά δικαιώματα δισκογραφικές Εταιρείες; Σε λίγο λοιπόν να ακούσουμε τον Ύμνο σε διασκευή τσα-τσα ή ότι άλλο στο διαδίκτυο, προς όφελος κάποιας δισκογραφικής; Ε μα τι να πει κανείς!
Τώρα στο προσκήνιο και τα γενόσημα με τον ισχυρισμό ότι είναι πιο φθηνά! Προέχει όμως η αποτελεσματικότητά τους ποια είναι και ποιος το διασφαλίζει αυτό και μετά έρχεται η τιμή! Έχουν γίνει κλινικές μελέτες άραγε; Δειγματοληπτικός έλεγχος κάθε παραγόμενης παρτίδας θα γίνεται και από ποιον; Έχουν αποδειχθεί από εφαρμογή τους σε θεραπείες, οι τυχόν παρενέργειες που μπορεί να προκαλούν βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα; Και τι είναι αυτό λοιπόν που κατεβάζει το κόστος παραγωγής και συνεπώς την τιμή τους; Η φίρμα;
Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν πρώτιστα , γιατί εδώ παίζουμε με ζωές, δεν είναι ρούχο που το φόρεσες, σε ενόχλησε και το πέταξες! Κι ο λαός λέει μια παροιμία: «Το φτηνό κρέας τα σκυλιά το τρώνε!» Αλλά ποιος να απαντήσει; Μιλάμε ή μάλλον ξεφωνίζουμε, μόνο με νούμερα, τιμές και αριθμούς! Συναγωνισμός ποιος θα καλύψει τη φωνή του άλλου για να «υπερισχύσει» η άποψή του!
Όταν κάποιος δεν είναι σίγουρος για την τεκμηρίωση των λεγομένων του ή των πεπραγμένων του, υψώνει τη φωνή για να επιβληθεί! Συζήτηση δεν υπάρχει πλέον, μόνο ξεφωνητά! Η άκρα μορφή πολιτισμού και συμπεριφοράς αυτό που βλέπουμε καθημερινά στα κανάλια! Άσε πια αυτές οι συνταγές ... από το πρωΐ ως το βράδυ μαγειρεύουν κι ο κόσμος έξω τρέχει στα συσσίτια για ένα γεύμα ότι να' ναι και στα Κοινωνικά Παντοπωλεία!.Είμαστε μια τρελή θεότρελη παρέα όλοι μαζί! Ο καθένας το χαβά του! Από τουπέ, τσαμπουκά και έπαρση δε, το κάτι άλλο!
Μια και πιάσαμε το 75% της υπακοής σε σχέση με τις υπόλοιπες Χώρες της Ε.Ε. που ο μέσος όρος υπακοής είναι το 30%, πάμε ολοταχώς για μία νέα πρωτιά του 100% της υπακοής κι ας σωριαστούμε κατάχαμα!
Όσο για το ότι δεν υπάρχει υπερφορολόγηση στον ΄Ελληνα (γιατί το ακούσαμε και αυτό...), μάλλον «εξ ' ιδίων κρίνουν τα αλλότρια», δηλαδή βάσει του τι πληρώνουν οι ίδιοι σε φόρους, διαφορετικά δεν δικαιολογείται! Είναι εξωπραγματικό!
Έχουμε και τη φέτα τώρα πάλι στο προσκήνιο! Άντε να τη δώσουμε κι αυτή , μήπως να δώσουμε και τις παραδοσιακές συνταγές της γιαγιάς; Όλα να κινούνται από ξένους και ο Έλληνας να καταντήσει μόνο δούλος, να δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί κι αν καταφέρει να έχει κι ένα δωμάτιο μ' ένα κρεβάτι να είναι ευχαριστημένος! Σε αυτή την προσαρμογή αναφέρεστε όταν λέτε «όποιος δεν μπορεί να προσαρμοστεί ας πεθάνει;»
Θα ήταν πιο αποτελεσματικό και σκόπιμο, να μας περιγράφατε τις προσωπικές σας προσαρμογές στην παρούσα κατάσταση και τι περιορίσατε ή απαρνηθήκατε από το δικό σας τρόπο ζωής Κύριοι!...Γιατί πάλι κατά πως λέει πάλι ο λαός «ξυλιές σε ξένο κώλο δεν πονάνε!» Κι άλλο έχω 50 σπίτια και θυσιάζω τα 2 κι άλλο έχω ένα και πρέπει να το ξεπουλήσω και να βγω στο δρόμο, επειδή κάποιοι αποφάσισαν πως πρέπει να μείνω άνεργος, ή να μειωθούν στο μισό τα έσοδά μου και μου φόρτωσαν και επί πλέον χρέη με φόρους και έκτακτες εισφορές που δεν υπήρχαν πριν! Ευτυχείτε!

Νίκη Άννα Παπουλάκου.