Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικες φαντασίες

Νομίζω έφθασε η εποχή που πρέπει να προσευχηθούμε στην άγνωστη Θεά της Σοφίας (Είναι μια θεά για όλη τη γη) και γι’ αυτό παραμένει άγνωστη.
Έρχεται ο καινούργιος χρόνος, δεν θέλουμε ούτε ν’ αγαπήσουμε, ούτε να συγχωρέσουμε εχθρούς και φίλους. Μας τα πήραν όλα, τίποτε δεν μας άφησαν όρθιο. Ακόμα και η ΔΕΗ μας κατέστρεψε τη γιορτινή ατμόσφαιρα. Κατάργησε τα φωτάκια η ακρίβεια. Αφού τα πήραν όλα, μας χάρισαν ανέμους, μας κάναν επαίτες στο νοικοκυριό μας.
Το βλέπουμε πλέον, η κοινωνία απέναντι στα παιδιά της αδιαφορεί. Μαζί με όλα, γκρεμίζονται και οι τιμές των ακινήτων και με τις νέες νομοθεσίες θα ζούμε κάτω από ένα άστερο ουρανό. Και τούτο διότι και τ’ αστέρια εξαφανίστηκαν, από την θλίψη τους. Δεν μπορούν να βλέπουν τόση δυστυχία, που υπάρχει στην Ελλάδα μας. Βλέπετε οι Μνημονιακές υποχρεώσεις για να στεργιώσουν, ρούφηξαν το αίμα της ζωής μας. Για τούτο πρέπει να αναζητήσουμε το Δαίδαλο, που ήταν ένας από τους απίθανους κατασκευαστές που έφτιαξαν παιχνίδια, για τα παιδιά του βασιλιά Μίνωα της Κρήτης. Παιχνίδια που μιλούσαν και περπατούσαν (τα ρομπότ). Αυτά εμφανίστηκαν πρώτα στην αρχαία Ελλάδα.
Οι πολυμήχανοι Έλληνες παντού και πρώτοι σε όλες τις εποχές. Με τον Δαίδαλο οδηγό, θα αναζητήσουμε να βρούμε τον μοναδικό τούτο Έλληνα, με τις πολλές γνώσεις, και το διεθνή προβολή του να σώσει την Πατρίδα. Πέρασε από την Αθήνα, πέρασε κι απ’ τον Πειραιά, πέρασε και στην ψυχή του αδικημένου Έλληνα. Αν είναι για να μείνει με το καλό. Κι αν ήτανε για να φύγει, θα ξανάρθει. Αν είναι νάρθει θε ναρθεί, αλλιώς θα προσπεράσει, μας έγραψε ο αείμνηστος Κώστας Ουράνης. Η φαντασία όταν καλπάζει, όλα η πλάση ησυχάζει.

ΟΛΓΑ ΚΥΡΙΤΣΗ