Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΠΑΝΤΕΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ ΤΗΣ… ΡΕΚΛΑΜΑΣ


ΓΡΑΦΕΙ: Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ-ΠΙΣΙΔΗΣ
Σεκλετισμένος ο Παντέλος συχνά τα βράδια πηγαίνει στην ταβέρνα να πάρει τα «σκονάκια» του για να κάνει «κεφάλι». Έχει κι αυτός τα προβλήματά του, όπως και οι άλλοι πελάτες. Άλλος είχε οικογενειακά, άλλος είχε αρρώστιες, άλλος τα ’χε με την πεθερά του, άλλος δεν είχε να πληρώσει φόρους και χαράτσια (αυτοί ήσαν οι περισσότεροι). Κι αναρωτιόταν ο Παντέλος: «Μωρέ, τι βάσανα έχει ο άνθρωπος. Έρχεται στον κόσμο, βασανίζεται σ’ όλη του τη ζωή και μια ωραία πρωία φεύγει και χάνεται.

Γι’ αυτό έρχονται στο καπηλειό και πλακώνουν τα ούζα, όπως και ο φίλος μας, που το πρόβλημά του ήταν ότι έμεινε μαγκούφης. Έφτασε τα 70 και δεν κατάφερε να κάνει οικογένεια. Πολλοί τον λέγανε τυχερό, γιατί δεν γνώρισε τα προβλήματα του γάμου. Αυτός, όμως, χτύπαγε το κεφάλι του, επειδή του τύχανε αρκετές περιπτώσεις για να φτιάξει τη ζωή του, αλλά τις… κλώτσαγε. Έτσι μαγκούφης στη γκαρσονιέρα του, με μια σύνταξη των 800 ευρώ τα κουτσοβόλευε. Πήγαινε, λοιπόν, στην ταβέρνα κι άρχιζε τα καραφάκια. Το πρώτο ήταν για προθέρμανση με μεζέ σαρδέλες παστές. Το δεύτερο τον έκανε να βλέπει πιο καθαρά. Με το τρίτο όλοι οι πελάτες γίνονταν δικοί του άνθρωποι. Με το τέταρτο ήθελε να τους φιλήσει όλους, ακόμη και τον μπάρμαν με τη βρώμικη ποδιά. Το πέμπτο το απέφευγε γιατί έπρεπε να πάει σπίτι μόνος του. Έτσι τρεκλίζοντας έφτανε σπίτι του, αφού παιδευόταν 20΄ να βάλει το κλειδί στην κλειδαριά. Όμως, ο Παντέλος, αν και είναι… σκνίπα, θέλει να δει τηλεόραση. Ψάχνοντας τα κανάλια πέφτει σε διαφημίσεις για θερμαινόμενα στρώματα, για έξυπνες… σίτες, για σαμπουάν, για τηλέφωνα που δίνουν πληροφορίες και σουτιέν για όλα τα είδη των μασταριών (οι Τούρκοι το λένε… ζεμπίλ μαστάρ). Τσαντισμένος κλείνει το χαζοκούτι και θέλει να το πετάξει στον ακάλυπτο, αλλά συγκρατιέται. Αυτή η… βροχή διαφημίσεων του «τσιτώνει» τα νεύρα. Έχοντας το πρόγραμμα της tv τσεκάρει μερικές ταινίες (γιατί είναι και σινεφίλ) και την ορισμένη ώρα παίρνει θέση απέναντι από την συσκευή. Μπαίνει το έργο και στα 10 λεπτά αρχίζει το μαρτύριο της ρεκλάμας για 20 λεπτά. Σηκώνεται ο Πάντελος να κάνει μερικές δουλειές για να περάσει η ώρα, ξανακάθεται, αρχίζει η ταινία για 15 λεπτά και μετά ξανά το μαρτύριο με τις διαφημίσεις. Τότε του ’ρχονται πάλι οι σκέψεις να την εκσφενδονίσει από το παράθυρο, αλλά προτιμά να πάει για ύπνο.
Δυστυχώς αυτές οι σκέψεις για το … σουτάρισμα της συσκευής δεν μπαίνουν μόνο στον Παντέλο. Μπαίνουν σε πολύ κόσμο και κάποιοι την έχουν ήδη ξεφορτωθεί. Το κακό έχει παραγίνει, μέχρι που βλέπουμε 15 λεπτά πρόγραμμα και 45 λεπτά διαφημίσεις, ενώ σύμφωνα με κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα κανάλια είναι υποχρεωμένα να μεταδίδουν διαφημίσεις 12 λεπτών ανά μία ώρα, τις οποίες να μοιράζουν σε 4 λεπτά ανά εικοσάλεπτο. Αλλά ως γνωστόν κανένα κανάλι δεν εφαρμόζει τον κανονισμό. Η πλάκα είναι πως κάνοντας ζάπινγκ, αν δεν πέσεις σε διαφημίσεις, θα πέσεις ή σε… χύτρα ή σε… τηγάνι από την «όρεξη» των σεφ να μάθουν τις νοικοκυρές να μαγειρεύουν.

Αλλά μια και μιλάμε για διαφημίσεις, ήθελα να ’ξερα αυτό το ΕΣΡ δεν ελέγχει ποτέ αυτόν τον παράνομο κατακλυσμό των διαφημίσεων; Όμως πότε είχαν ελεγχθεί τα κανάλια, για να ελεγχθούν και τώρα, όταν χρωστάνε στο κράτος εκατομμύρια ευρώ και όχι μόνο στο κράτος, αλλά σε εργαζόμενους και σε ηθοποιούς, οι οποίοι είχαν λάβει μέρος σε ορισμένες σειρές που είχαν σημαντική τηλεθέαση.