Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

Βράβευση Ναυτικών Ιδρυμάτων

 Η Λέσχη Αρχιπλοιάρχων συνεχίζοντας το πολιτιστικό της έργο αλλά κι επιθυμώντας να τονίσει την αναγκαιότητα, αυτή μάλιστα τη ζοφερή περίοδο που διανύουμε, της προσφοράς στην κοινωνία αποφάσισε να βραβεύσει έξι, με ναυτιλιακές ρίζες, κοινωφελή ιδρύματα και σωματεία. Η βράβευση αυτή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου» στο εντευκτήριό της στον Πειραιά, το απόγευμα της 28ης Νοεμβρίου 2013.Η τελετή άρχισε με ωραία μουσική, τραγούδι ή μεσόφωνος της Λυρικής Σκηής κας Μαρίας Μαρκέτου και πιάνο ο μουσικοσυνθέτης κ. Κίμων Μαραγκουδάκης, και συνεχίστηκε με το καλωσόρισμα και το ιστορικό της Λέσχης από τον πρόεδρό της καπετάν Μαρίνο Τσάμη.
Σύμφωνα λοιπόν με την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο πρώτης τάξης στα ακόλουθα ευαγή Ιδρύματα και Σωματεία:
1. «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και «Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο Ελπίδα». Η κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη πρόεδρος των δύο ιδρυμάτων και πρέσβης καλής θελήσεως της UNESCO παρέλαβε και τα δύο μετάλλια.
2. «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος». Στον εκπρόσωπο του ιδρύματος πρέσβη κ. Βασίλη Κασκαρέλη παραδόθηκε το μετάλλιο.
3. «Ίδρυμα Μαρία Τσάκος». Το μετάλλιο επιδόθηκε, παρισταμένου και του εφοπλιστή, καπετάν Παναγιώτη Τσάκου, στον πρόεδρο του Δ.Σ, τέως γενικό γραμματέα του Ι.Μ.Ο, μεγαλόσταυρο και επίτιμο μέλος των Αρχιπλοιάρχων ναύαρχο κ. Ευθύμιο Μητρόπουλο.
4. «Ίδρυμα Αικατερίνη Λασκαρίδη». Ο πρόεδρος του ιδρύματος κ. Παναγιώτης Λασκαρίδης, γενικός γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, αντιπρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος και επίτιμο μέλος της Λέσχης παρέλαβε το μετάλλιο.
5. «Σωματείο Παιδιών Ναυτικών με Ειδικές Ανάγκες ΑΡΓΩ». Το μετάλλιο παραλήφθηκε από την πρόεδρο του σωματείου κα Δέσποινα Παπαστελιανού.
Με την ίδια απόφαση του Δ.Σ. της Λέσχης Αρχιπλοιάρχων ανακηρύχθηκαν επίτιμα μέλη αυτής οι κ.κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Μαριλένα Λασκαρίδη (αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Λασκαρίδη), η κα Δέσποινα Παπαστελιανού και ο ναύαρχος Λ.Σ. κ. Σταύρος Μιχαηλίδης (γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Μαρία Τσάκος).
Το πρόγραμμα της τελετής παρουσίασε η κα Σία Τσάμη και την παρουσίαση των ιδρυμάτων ο πρόεδρος των Αρχιπλοιάρχων καπετάν Μαρίνος Τσάμης, ο ταμίας αυτής, καπετάν Δημοσθένης Παπαδόπουλος και ο επίτιμος πρόεδρος της Λέσχης καπετάν Πρίαμος Τζήμητρας.
Τη βράβευση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής κ. Θοδωρής Δρίτσας, ο δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο πρόεδρος κ. Λευτέρης Τζόκας και ο γενικός γραμματέας κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, η πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος κα Αναστασία Αναγνωστοπούλου – Παλούμπη, ο ναύαρχος Π.Ν. κ. Γιάννης Παλούμπης, ο πρόεδρος καπετάν Θανάσης Ζεύκης και ο γενικός γραμματέας καπετάν Δημήτρης Παπαχαρίσης της Λέσχης Αποφοίτων της Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας και πλήθος κόσμου, στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, που ενδιαφέρεται για τη ναυτιλία, τον άνθρωπο και την Πατρίδα!
Συγχαρητήρια και ευχαριστίες στον πρόεδρο, το Δ.Σ. αλλά και τα μέλη της Λέσχης Αρχιπλοιάρχων για την άριστη οργάνωση αυτής της επιτυχημένης εκδήλωσης.

Φρίξος Δήμου – Πλοίαρχος Ε.Ν.