Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΜΑΣ;

Το θέμα είναι μεγάλο. Πολλοί είναι εκείνοι που προσποιούνται ότι είναι κάποιοι που δεν είναι απλώς για να γίνουν αποδεκτοί στον κοινωνικό τους κύκλο. Πολλά είναι εκείνα τα στοιχεία που ευνουχίζουν την φυσικότητα του ανθρώπου, την ίδια του την φύση δηλαδή την οικτίρουν ως κάτι το διαβολικό και το πρόστυχο.
Για τους αρχαίους η ηθική είναι μια έξη, μια συνήθεια που αποκτάται με την άσκηση στο να κάνει κανείς ηθικές πράξεις.

 Άρα λοιπόν η ηθική και το να είναι κάποιος ηθικός μαθαίνεται, δεν είναι έμφυτο χαρακτηριστικό αλλά σύμφυτο δηλαδή ταιριαστό στην φύση του ανθρώπου. Συμπεραίνουμε ότι το να κάνει κανείς ηθικές πράξεις επανειλημμένως του δίνει την ηθική και το ήθος. Δηλαδή για να πούμε ότι αυτός είναι ηθικός πρέπει να το δούμε με πράξεις ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ!
Δυστυχώς στην Ελλάδα κρίνουμε από τα λόγια και όχι από τις πράξεις το ήθος του άλλου πχ Έλληνες πολιτικοί.
Το ήθος είναι υπέρτατη αξία για τον άνθρωπο. Δυστυχώς όμως όποιος έχει ήθος είτε θεωρείται βλάξ είτε πολύ περισσότερο παραγκωνίζεται.
Το ήθος συνδέεται με την αλήθεια και την αναζήτησή της. Η λογική είναι το μέσο για την αλήθεια που μόνο ένας ηθικός άνθρωπος μπορεί να συλλάβει.
Άραγε μας νοιάζει τι λένε οι άλλοι για μας; Δεν πρέπει, γιατί αυτός που είναι ηθικός δεν περιμένει ανταμοιβές από την κοινωνία για το ήθος του. Και αυτός που κάνει την αλήθεια πράξη δεν έχει να φοβάται τίποτα. Γιατί η αλήθεια συνδέεται με το Θεό βλ. φράση εγώ ειμί η αλήθεια που πάντα πρυτανεύει!

ΜΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ