Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ


  Σήμερα, όλο και περισσότεροι συνάνθρωποι μας έχουν πληγεί από τις συνέπειες  της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα μας και χρειάζονται την στήριξή μας. Στα πλαίσια των ανθρωπιστικών του δράσεων, ο Όμιλος για την Unesco Πειραιώς και Νήσων συνεχίζει την προσπάθεια Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας με τις Κοινωνικές Δομές που λειτουργεί: Λιμάνι Αλληλεγγύης – Πειραιάς, Κύκλος Δράσης – Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Πέραμα, Κύκλος Ανθρωπιάς – Νίκαιας , Αγ. Ι. Ρέντη και Κύκλος Ανθρωπιάς - Κόρινθος.


       Μπορείτε να ενημερώσετε σχετικά όσους γνωρίζετε ότι έχουν ανάγκη, ώστε να επισκεφθούν τις Δομές μας, να μιλήσουν με τους κοινωνικούς λειτουργούς και να μάθουν πώς μπορούν να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες μας.
     
Οι πολίτες που είναι ωφελούμενοι στις Δομές μας έχουν καθημερινό μαγειρεμένο γεύμα στα Κοινωνικά Εστιατόρια, περνούν τη μέρα τους στους φιλόξενους χώρους μας, κάνουν ένα ζεστό μπάνιο και παίρνουν καθαρά ρούχα και παπούτσια στα Ανοιχτά Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής. Βρίσκουν διέξοδο στα προβλήματα τους και προετοιμάζονται να ενταχθούν ξανά στο κοινωνικό σύνολο και στην αγορά εργασίας, με τη βοήθεια των ψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών. Τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες σε θέματα υγείας, όταν παραστεί ανάγκη, δίδονται δωρεάν φάρμακα και υγειονομικό υλικό από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μας. Ανταλλάσσουν υπηρεσίες μέσα από τις Τράπεζες Χρόνου, παίρνουν μηνιαίως τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το σπίτι από τα Κοινωνικά Παντοπωλεία χάρη στην στήριξη του κόσμου και φυσικά των χορηγών μας, στο Υπνωτήριο φιλοξενούνται κάθε βράδυ όσοι δεν έχουν κάπου να περάσουν την νύχτα, ενημερώνονται για εργασιακά, διαδικαστικά και γραφειοκρατικά θέμα στα Γραφεία Διαμεσολάβησης, ενώ τους δίνεται η τεχνογνωσία και τα μέσα για να καλλιεργούν λαχανικά στον Κοινωνικό Λαχανόκηπο.
Μια αγκαλιά για κάθε παιδί
Ο Όμιλος δίνοντας βάση στο παιδικό χαμόγελο και στις βασικές παιδικές ανάγκες, έχει δημιουργήσει μέσα στις Δομές ειδικούς τομείς, όπως παιχνιδοθήκη, παιδική βιβλιοθήκη, παιδική ιματιοθήκη και χώρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών.
                Παράλληλα, για να στηρίξουμε τα νέα παιδιά σε ότι αφορά την εκπαίδευση και την πρόοδό τους λειτουργούμε επιπλέον Κοινωνικό Φροντιστήριο, Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης & Μελέτης Παιδιών Δημοτικού, Ομάδα Θεατρικού Παιχνιδιού, Ομάδα Σκάκι για παιδιά και νέους καθώς και Παιδικά Τμήματα Αγγλικής Γλώσσας, στις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Κύκλο Δράσης  Κερατσινίου – Δραπετσώνας – Περάματος και στον Κύκλο Ανθρωπιάς Νίκαιας – Ρέντη. Όλες οι παραπάνω δράσεις, χάρη τους αξιέπαινους εθελοντές εκπαιδευτικούς και το προσωπικό των Δομών, προσφέρονται Εντελώς Δωρεάν, ως ελάχιστη υποχρέωσή μας για το μέλλον του τόπου, για τα παιδιά μας. Οι παραπάνω Κοινωνικές Δομές, εκτός από την εξασφάλιση στέγης, τροφής και υγιεινής στους συνανθρώπους μας, μπορούν και πρέπει να προσφέρουν και ποιότητα ζωής. Γι' αυτό λειτουργούμε προς την αυτήν την κατεύθυνση, όπως άλλωστε οφείλουμε, ως υποστηρικτές των ιδεών της Unesco και ως άνθρωποι. Παρά την κρίση και την άστατη οικονομική και πολιτική κατάσταση, δεν σταματάμε στιγμή να πιστεύουμε ότι η γνώση, ο πολιτισμός κι η τέχνη δεν είναι για λίγους ούτε για τις εποχές ευημερίας και ηλιοφάνειας...είναι κυρίως για την πλειοψηφία εκείνων που το έχουν ανάγκη και επιβάλλεται όταν οι εποχές είναι δύσκολες.

                Όλοι όσοι εργαζόμαστε στον Όμιλο Unesco Πειραιώς και Νήσων μάθαμε από την πρώτη στιγμή που περάσαμε την πόρτα των Κεντρικών Γραφείων, πώς μια αγκαλιά είναι αυτό που χρειάζεται κάθε παιδί για να μεγαλώσει και κάθε ενήλικος για να αντέξει την ημέρα του. Αυτό το υποστηρίζουμε όχι μόνο εμείς οι εργαζόμενοι μέσα από την καθημερινή εργασία, όταν βλέπουμε τις ιδέες της Unesco να γίνονται πραγματικότητα, αλλά πρώτος διδάσκων είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος, ο κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, που συχνά θα τον έχετε ακούσει να λέει, πως όνειρό του είναι να γίνει ο Όμιλος για την Unesco Πειραιώς και Νήσων μια τεράστια αγκαλιά, ζεστή και γνήσια για εκείνους που την χρειάζονται. Αυτό το όνειρο έχει γίνει πραγματικότητα και μεγαλώνει κι άλλο. Το επόμενο συλλογικό μας όνειρο είναι οι χώροι των Κοινωνικών Δομών να γίνουν το Σπίτι και το Προσωπικό Εργαστήριο Δημιουργίας των παιδιών και δημοτών, εκεί όπου μπορούν να νιώσουν σιγουριά, ασφάλεια και αγάπη και θα το πραγματοποιήσουμε μαζί με εσάς και για σας!

Όλες οι δομές μας είναι καθημερινά ανοικτές στο κοινό από τις 9.00 μέχρι τις 21.00.

Μπορείτε και εσείς να στηρίξετε τη προσπάθεια μας, συγκεντρώνοντας ρούχα, τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής, προϊόντα οικιακής χρήσης, είδη καθαρισμού, φάρμακα, βιβλία κλπ. που θα δοθούν σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη μέσα από τις δομές μας.


Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης Ενάντια στην Φτώχεια

Κύκλος Ανθρωπιάς -Νίκαια
Διεύθυνση: Κοτυώρων 35 (2ος Όροφος)
Τηλ. 21302098396

Λιμάνι Αλληλεγγύης - Πειραιάς
Διεύθυνση: Ακτή Ποσειδώνος 2-4  (Πύργος Πειραιά, 1ος Όροφος)
Τηλ. 2168003076, 6940861819

Κύκλος Δράσης – Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Πέραμα
Διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 123 & Μοναστηρίου
Τηλ. 2168003078, 6940862946, 2104020118

Κύκλος Ανθρωπιάς -  Κόρινθος
Διεύθυνση: Κροκίδα 62, Περιγιάλι

Τηλ. 2104967757, 6976806752