Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Διάλεξη για την ασφάλεια..στην Πινακοθήκη Πειραιά

 Πραγματοποιήθηκε χθες, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, διάλεξη με θέμα: «Ασφάλεια και υγιεινή στο σπίτι. Πώς να προφυλάξουμε τα παιδιά μας από τους καθημερινούς κινδύνους.
Ομιλητής ήταν ο κ. Παναγιώτης Σωτηριάδης, Μηχανικός Ασφαλείας, Τμηματάρχης Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας, ο οποίος παρουσίασε τους αυξημένους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στο σπίτι και τους τρόπους που μπορούν οι γονείς να προλάβουν ένα ατύχημα.Ο κ. Σωτηριάδης, μετά την ομιλία του απάντησε σε ερωτήσεις γονέων, κυρίως για τους τρόπους αντιμετώπισης της έμφυτης περιέργειας και της άγνοιας κινδύνου που έχουν τα παιδιά.
Επίσης, ένα άλλο σημαντικό θέμα που ακούστηκε στη χθεσινή διάλεξη είναι η κακή επιλογή παιχνιδιών για τα παιδιά, που πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται στην ηλικία τους και εγκυμονούν κινδύνους, καθώς επίσης και η έλλειψη σήμανσης  ασφαλείας στα παιχνίδια.
Η Αντιδήμαρχος κα Ευαγγελία Σαρρή, στο σύντομο χαιρετισμό της τόνισε:
«Το θέμα μας σήμερα αφορά στην ασφάλεια και υγιεινή στο σπίτι, με σημαντικότερο κομμάτι, το πώς θα προφυλάξουμε τα παιδιά μας, από τους καθημερινούς κινδύνους.
 Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τους γονείς να  παίρνουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή ατυχημάτων. Τα ποσοστά των παιδικών ατυχημάτων, που συμβαίνουν στους χώρους που περνούν τα παιδιά μας, τον περισσότερο χρόνο τους είναι πολύ υψηλά. Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά. Τα ατυχήματα είναι η κύρια αιτία τραυματισμού των παιδιών. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις ένα ατύχημα είναι να το προλάβεις.