Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

Δ΄ Ημερίδα Ναυτιλιακής Συνάντησης «ΕΤΗΣΙΕΣ».

 Στις 20 Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος η Δ΄ Ημερίδα Ναυτιλιακής Συνάντησης «ΕΤΗΣΙΕΣ».
Η συνάντηση είχε 2 ενότητες. Στην πρώτη ενότητα χαιρετισμό απεύθυνε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και στην συνέχεια κήρυξε την έναρξη ο εισηγητής κ. Σταύρος Γαλανάκης Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Elvictor Group.

Πρώτη μίλησε η κ. Μαρία Προγουλάκη Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Λέκτορας του DereeAmerican College of Greece με θέμα «Σταδιοδρομώντας στο ναυτιλιακό κλάδο: η εμπειρία του παρελθόντος και οι προοπτικές του μέλλοντος».
Στη συνέχεια από τα εκπαιδευτήρια «ΩΘΗΣΗ» μίλησαν, ο Μαθητής Β’Λυκείου κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος με θέμα: «Η ανάπτυξη της ναυτιλίας στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα», η μαθήτρια Β Λυκείου δις Χριστίνα Πρατικάκη με θέμα: «Ο ποιητής Νίκος Καββαδίας» και ο μαθητής Α Λυκείου κ. Αλέξανδρος Ρούντας παρουσίασε την μουσική σύνθεση που έγραψε ο ίδιος μελοποιώντας ποίημα του Καββαδία.
Ακολούθησαν από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα, οι δεσποινίδες Άννα-Μαρία Αγαπητού, Κατερίνα Αγαπητού και Στεφανία Χαλκιά μαθήτριες Γ’ Γυμνασίου & Β’ Λυκείου. Μίλησαν για τον «Ρόλο του Έλληνα ναυτικού στη δημιουργία του θαύματος της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας».
Η δεύτερη ενότητα ξεκίνησε με την ομιλία της κ. Μαρίκας Βαλσαμίδου, και του κ. Γιώργου Παναγιωτόπουλου Υπευθύνων ISP College με θέμα: «Πειραιάς – Ναυτιλία – Πολιτισμός – Εκπαίδευση».
Συνεχίστηκε με την ομιλία του εκπροσώπου του τμήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης & Ανάπτυξης Έργων του κ. Νικολάου Θεοδωρακόπουλου Χημικού Μηχανικού Ε.Μ.Π και εκπροσώπου της Αntipollution S.A. με θέμα «Ναυτιλία – Περιβάλλον».
Tέλος ο κ. Γιάννης Μπράτης Πρόεδρος Πανανδριακού Συλλόγου Ναυτικών, μίλησε για τους «Ανδρίους Ναυτικούς και τον ρόλο τους στην Ελληνική Ναυτιλία».
Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης απένειμε μετάλλια στους παλαίμαχους ναυτικούς κ.κ. Γιάννη Αστρά, Τάκη Πολέμη, Δημήτριο Στάμου, Κωνσταντίνο Σκόρδο, Νικόλαο Φακή, Γιάννη Ασλάνογλου, Ιωάννη Φούντο, Σταύρο Καραπιπέρη, Σίμο Λάβδα, Δημήτρη Αντωνέλλου, Γιώργου Σταθάκη, Εμμανουήλ Ψυχάλη, Γιώργου Σαμιωτάκη, Αντώνη Διαβατίδη.
Οι οργανωτές της 4Ης Ναυτιλιακής συνάντησης «ΕΤΗΣΙΕΣ 2014» απένειμαν αναμνηστικές πλακέτες στους χορηγούς της εκδήλωσης, τους.

Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο ναύαρχος Γιάννης Παλούμπης