Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

Όχι χαβούζα στο Νέο Φάληρο


Ή ο γιαλός είναι στραβός, ή στραβά αρμενίζουμε. Κοινό μυστικό πλέον η κατασκευή χαβούζας. Μυστικό που ελεύθερα πλέον κυκλοφορεί σε κάθε γωνιά, σε κάθε στέκι, στα νοικοκυριά, στα μαγαζιά τούτης της ξεπεσμένης πόλης. Με χαρτί και καλαμάρι σφράγισαν με βουλοκέρι μια πονηρή συμφωνία (μας τελείωσαν οι σωτήρες και μας θάψαν οι φωστήρες).
Οι Φαληριώτες μονίμως αναπαύονται. Αν είχαν αγάπη για τον τόπο τους θα το έδειχναν. Θα βουλιάζαν τους δρόμους με τους αγώνες τους, θα ξύπναγαν από το λήθαργο οι αρμόδιοι και θα δικαίωναν τον λαό. Θα άλλαζαν νόμους και διατάγματα. Θα έβλεπαν ότι το Νέο Φάληρο έδωσε τα πάντα και καταστράφηκε από τις πολεοδομικές αλλαγές και όλα εις βάρος του.

Με όλα αυτά τα τόσο επιπόλαια και άμυαλα υπογράψατε, εκθέσατε αξιόλογα άτομα, που αγάπησαν και αγαπήθηκαν από τους Φαληριώτες. Ενωθείτε όλοι εσείς του συμβουλίου μόνο για μια φορά. ΟΧΙ στη χαβούζα στο Φαληράκι μας. Μάθετε ότι η εκτέλεση των υποχρεώσεων ενός Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να γίνεται με μεγάλη ευλάβεια προς τους δημότες, οι οποίοι με εμπιστοσύνη τούς ψήφισαν. Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι υπεύθυνο για τους συμπολίτες του και οι Νεοφαληριώτες διεκδικούν ένα υγιεινό τρόπο ζωής. Εσείς πιστεύετε ότι η χαβούζα με τη βρώμα της, θα είναι καλά τοποθετημένη στην καλύτερη θέση του Νέου Φαλήρου;
Και ο Γεώργιος Σουρής ο αείμνηστος αυτά έγραψε για τις εκλογές στην εφημερίδα του «Ρωμηός» το 1883 τον Ιούνιο: «Οι εκλογές του Δήμου σαν τελειώσουν, / και οι Δημόται Πειραιώς την ψήφο τους, θα δώσουν. / Να δούμε μη οι ψήφοι μας πηγαίνουνε χαράμι / και ο νέος δήμαρχος να δούμε τι θα κάμη».

ΟΛΓΑ ΚΥΡΙΤΣΗ