Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

Βιβλιοκριτική :«Οι Επιγενόμενοι».του Κωνσταντίνου Αργυρόπουλου

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις «Πελασγός», το βιβλίο του Κωνσταντίνου Αργυρο¬πούλου με τίτλο «Οι Επιγενόμενοι». Στο βιβλίο αυτό, ο συγγραφέας Κ. Αργυρόπουλος, αποδίδει πρωτίστως με σεβασμό και συγκίνηση, φόρο τιμής στους πεσόντες των πολεμικών επιχειρήσεων του 1974, κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
Ο Κ. Αργυρόπουλος έχοντας και αυτός λάβει μέρος στις εν λόγω πολεμικές επιχειρήσεις, εστιάζεται κυρίως στην πολεμική δράση συμμαθητών του, νεκρών και ζώντων, της τάξεως του 1968 της Σ.Σ.Ε. αλλά αναφέρεται επίσης και σε άλλους αξιομνημόνευτους αξιωματικούς του Σ.Ξ, καθώς και στους ηρωικούς απλούς στρατιώτες τόσο της Ελληνικής Δυνάμεως Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), όσο και της Κυπριακής Εθνοφρουράς. Ο ίδιος αποκαλεί το περιεχόμενο του βιβλίου του ως «πατριωτικό τρισάγιο για κάθε πεσόντα Κύπριο ή Ελλαδίτη που έπεσε υπέρ της εθνικής ιδέας». Δημήτρης Ζακοντίνος Οικονομολόγος – Αντιπρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Κων/νου Αργυρόπουλου Γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Απεφοίτησε από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, ως Ανθυπολοχαγός Πε-ζικού το 1968. Είναι υποστράτηγος ε.α, μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.), Αρθρογραφεί στις εκδόσεις του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. και σε άλλες εκδόσεις στρατιωτικού ενδιαφέροντος. Έχει γράψει τα βιβλία «1974, οι αδικαίωτοι», «Ευγενία», «Οι δακτυλοδεικτούμενοι», «Οι αλλοίοι», «Οι συμποσιαζόμενοι», «Οι αγνοημένοι», «Οι επισκοπούμενοι», «Οι δοκιμαζόμενοι», «Οι Πεποιημένοι», «Οι Επιγενόμενοι». Ασχολείται με την συμβολιστική / σουρρεαλιστική ζωγραφική σε λάδι. Έχει εκθέσει πίνακές του σε δώδεκα ατομικές και έχει συμμετάσχει σε υπέρ τις τριάντα ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής.