Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

Πλεονεκτήματα της Ευρωπαϊκής Ναυτιλίας


 
Στο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες,εκπροσώπησε τη χώρα μας ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης επικεντρώθηκε στις προτεραιότητες που έχει χαράξει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, ενόψει της επερχόμενης της Ελληνικής Προεδρίας.


Kατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, αναφέρθηκε στην ανάγκη συντεταγμένης ναυτιλιακής συγκοινωνιακής πολιτικής που θα δημιουργεί ευκαιρίες ανάπτυξης και αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων της ευρωπαϊκής ναυτιλίας.
Παράλληλα, δίνοντας έμφαση στον πρωταγωνιστικό ρόλο της ελληνικής ναυτιλίας στο παγκόσμιο στερέωμα, τόνισε την ανάγκη να διατηρηθεί η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής ναυτιλίας στο διεθνές περιβάλλον, καθώς παρατηρείται φυγή ναυτιλιακών κεφαλαίων σε χώρες της Άπω Ανατολής. «Στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να αυξήσουμε το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ του ΙΜΟ και της ΕΕ. Πιστεύουμε ότι η ναυτιλία θα πρέπει να ρυθμίζεται διεθνώς από τον Οργανισμό και όχι να αναλωνόμαστε σε περιφερειακές πολιτικές που δελαμβάνουν υπόψη την ομοιομορφία των κανόνων που ρυθμίζουν τη ναυτιλία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Τον κ. Βαρβιτσιώτη συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο Διευθυντής Κλάδου Ναυτιλιακής Πολιτικής, Υποναύαρχος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., Παναγιώτης Πετρόπουλος, και στελέχη της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ε.Ε.