Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

Διεθνές σχολείο Πειραιά...Γιορτή με το Σύλλογο Αλσατών και φίλους

Την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, οι μαθητές του τμήματος Γαλλικών International school of Piraeus υπό τη διοργάνωση και επίβλεψη της καθηγήτριας τους των Γαλλικών κας Ελευθεριάδου Μαρίας και σε συνεργασία με το σύλλογο Αλσατών και φίλων της Αλσατίας γιόρτασαν τον Άγιο Νικόλαο όπως στην Αλσατία.

Ζωντάνευσαν τον περίφημο ιππότη και ληστή «Hans Tzapp» σε μια διασκευή του έργου της Yo Tuerlinx - Rouxel. Η Yo Tuerlinx –Rouxel είναι Γαλλίδα συγγραφέας μέλος της Εταιρίας Συγγραφέων της Αλσατίας, της Λωρραίνης και της επικράτειας Belfozt.
Είναι συγγραφέας σχολικών βιβλίων της Γαλλίας. Ξέρει να αιχμαλωτίζει το νεανικό κοινό με το μοναδικό της τρόπο αφήγησης, να ζει και να ενσαρκώνει τα συναισθήματα των χαρακτήρων της.
Οι μικροί μαθητές μας στην όμορφη αυτή εκδήλωση, γεύτηκαν πολλά Αλσατικά Χριστουγεννιάτικα εδέσματα υπό τους ήχους γαλλικών Χριστουγεννιάτικων μελωδιών.
Τα παιδιά μελέτησαν ένα γνήσιο αλσατικό παραμύθι και βίωσαν βαθύτερα ένα Χριστουγεννιάτικο αλσατικό θρύλο που τους έφερε πιο κοντά στα ήθη και τα έθιμα της Γαλλίας.

Στόχος μας η βιωματική μάθηση, η χαρά, η δημιουργία αλλά και η αγάπη για την ξένη γλώσσα !!