Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Η ποιητική στην ποίηση του Νικηφόρου Βρεττάκου

Κυκλοφόρησε από το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ Ο.Λ.Π. το δεύτερο βιβλίο του Γιώργου Ανωμερίτη για το Νικηφόρο Βρεττάκο, του οποίου η σύζυγος Καλλιόπη Βρεττάκου – Αποστολίδου υπήρξε για πολλά χρόνια υπάλληλος του ΟΛΠ. Ο Νικηφόρος Βρεττάκος με την οικογένεια του έζησαν για 17 χρόνια στην οδό Καραΐσκου 104 στον Πειραιά.
Το δεύτερο αυτό βιβλίο αποτελεί μια θεματική ανθολογία της “ποίησης” στο έργο του ποιητή υπό τον τίτλο “Η ποιητική στην ποίηση του Νικηφόρου Βρεττάκου”.

To βιβλίο πραγματεύεται τη μεγάλη αγωνία και αναζήτηση του ποιητή για την ποίηση και την πορεία της μέσα από αναφορές και επισημάνσεις σε 141 ποιήματά του, τα οποία ανθολογούνται και συνοπτικά παρατίθενται ως ένα είδος οδηγού στο τέλος του βιβλίου.

Ο Γιώργος Ανωμερίτης, διαχρονικός ποιητής ο ίδιος αφού από το 1963 έχει εκδώσει επτά ποιητικές συλλογές, με την έκδοση του βιβλίου αυτού συμπληρώνει την αναφορά του στο Νικηφόρο Βρεττάκο που ξεκίνησε με αφορμή το “έτος Βρεττάκου” για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του. Ήδη το βιβλίο του “Ο Βρεττάκος του Πειραιά” έχει αξιολογηθεί ως σημαντική συμβολή στην πειραϊκή και ποιητική βιβλιογραφία, αφού περιέχει πρωτογενή και άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και το έργο του.