Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

Αφιέρωμα στον Μάνο Κατράκη στην Πινακοθήκη ΠειραιάΤρίτη 26 Νοεμβρίου το απόγευμα, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Φίλωνος 29, το Τμήμα Θεάτρων και Κινηματογράφων της Διεύθυνσης Πολιτισμού και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας (ΟΠΑΝ) του Δήμου Πειραιά διοργάνωσαν διάλεξη – παρουσίαση της συλλογής του Μάνου Κατράκη, από τις προπτυχιακές φοιτήτριες του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Εύα Βλαχάβα, Βίκυ Τσουράπη και Ιωάννα Λουλούμαρη. 


Παρουσιάστηκε μέρος της συλλογής, που περιλαμβάνει αφίσες, προγράμματα, φωτογραφίες δημοσιεύματα και επιστολές του Κατράκη, που οι φοιτήτριες κατέγραψαν και ψηφιοποίησαν στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης. Το υλικό αυτό παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό.
Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου στο αφιέρωμα για τον Κατράκη και ευλαβική η προσήλωσή του σε κάθε λέξη των εισηγητριών.

Ανάμεσα στους παρόντες διακρίναμε, εκτός των άλλων και, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννη Ξυπολιά, τον Δικηγόρο και Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πινγκ Πονγκ κ. Κώστα Μάκρα, την Κοινοτική Σύμβουλο κ. Λίνα Αθανασίου, την Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου κ. Λίτσα Μπαφούνη, τον κ. Γιώργο Συντιχάκη των Δρομέων Υγείας Πειραιά, τον κ. Βασίλη Παρτσινέβελο, τον Επιχειρηματία κ. Παναγιώτη Πρεδάρη, την κ. Μαρία Πρεδάρη, τον Ηθοποιό και Σκηνοθέτη κ. Νίκο Δαφνή τον Διευθυντή της Πινακοθήκης κ. Μιχάλη Στάμου.