Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

γιορτή καραγκιόζη στον Άγιο Σπυρίδωνα

Επιτυχημένη πέρα από κάθε προσδοκία η Χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά με Καραγκιόζη & παραμύθια, που διοργάνωσαν, το τμήμα Νεότητας το Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιά, η Εφημερίδα «Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ» και ο Πολιτιστικός και ο Κοινωνικός – Πολιτιστικός Σύλλογος «Έν Πλώ», στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος, την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου το Απόγευμα.

Αν και ο καιρός ήταν αρκετά ψυχρός και απαγορευτικός για έξοδο από το σπίτι των μικρών παιδιών, εν τούτοις δεκάδες Μικρά μα και Μεγάλα Παιδιά, γέμισαν την αίθουσα και τη ζέστανα με την παρουσία τους και τις γλυκές φωνούλες τους.
Απολαύσαμε όλοι μια, Φανταστικά Όμορφη και Πρωτότυπη, Χριστουγεννιάτικη, Μουσικοθεατρική Βραδιά για όλους, στην οποία παρουσιάστηκε η Επίκαιρη, απολαυστική παράσταση Καραγκιόζη «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ», από το ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ «ΜΑΝΩΛΗ ΛΑΟΥΤΑΡΗ».
O μοναδικός Μανώλης Λαουτάρης μας κατέπληξε με την ευρηματικότητά του και την πρωτοτυπία του, καθώς με έξυπνες προτάσεις και ένα διαρκή διάλογο με τα παιδιά, κατάφερε να τα μαγέψει και να παρακολουθήσουν την παράσταση με απόλυτη ησυχία.
Η Αφηγήτρια Παραμυθιών Κέρρυ Μακρογαμβράκη, μετά τη λήξη της παράστασης μας αφηγήθηκε τρία πανέμορφα παραμύθια με ένα εξαιρετικά όμορφο τρόπο, που τα παιδιά κρεμόντουσαν από τα χείλη της. Η αφήγηση της Κέρρυ μας θύμισε τις παλιές καλές μέρες της Θείας Λένας, στο ραδιόφωνο.
Η εκδήλωση έληξε με ένα πολύ ευρηματικό κόλπο του Μανώλη Λαουτάρη, που ντύθηκε Καραγκιόζης και κρατώντας το ποτιστήρι και το κουδούνι στα χέρια, με τη συνοδεία του Χατζατζάρη, τον οποίο υποδύθηκε Αντώνης Λαουτάρης, αδελφός του Μανώλη, εμφανίστηκαν ολοζώντανοι μπροστά στα παιδιά, που κυριολεκτικά τα έχασαν και τους αποθέωσαν, κολλώντας πάνω τους για να βγουν φωτογραφία.
Ο Αντώνης Λαουτάρης ήταν βοηθός του Θιασάρχη Μανώλη καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης.
Η βραδιά είχε ένα πολύ γλυκό τέλος, καθώς τα Ζαχαροπλαστεία Κέτερινγκ ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ, πρόσφεραν στα παιδιά πολλά πεντανόστιμα γλυκά (τούρτες, τρουφάκια, ζαχαρωτά, ταρτάκια) και τα αποτρέλαναν στην κυριολεξία.
Τέτοια γιορτή κατά γενική ομολογία όλων, μικρών και μεγάλων, σπάνια μπορεί να παρακολουθήσει και να απολαύσει κανείς.
Να ευχαριστήσουμε, τον Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ και τον Προϊστάμενο του Ναού π. Βασίλειο Πόππη που με την αγάπη τους και την ιδιαίτερη ευαισθησία τους για τα παιδιά, διέθεσαν το Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Σπυρίδωνα για την Εκδήλωση και συμμετείχαν ενεργά στην επιτυχία της.
Θερμές ευχαριστίες και στους ήρωες γονείς, που αψηφώντας το κρύο, έφεραν τα παιδιά τους για να διασκεδάσουν και μαζί μαυτά χάρηκαν και αυτοί την καταπληκτική εκδήλωση που τέλειωσε μετά τις 9 το βράδυ, χωρίς να φύγει ούτε ένα παιδί.
Ευχόμαστε Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα σε όλους και η Νέα Χρονιά νάναι πολύ καλύτερη από τη φετινή.

Νίκος Ζάβρας