Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

«ΟΙ ΧΡΥΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ»


«Άλμπουμ» συνεντεύξεων αποτελεί ο 1ος τόμος των Χρυσών Δεκαετιών του Ελληνικού Τραγουδιού, τον οποίον υπογράφει ο δημοσιογράφος Τάσος Κουτσοθανάσης και πλουτίζει το πανόραμα της καλλιτεχνικής κληρονομιάς μας.
Ο Τάσος Κουτσοθανάσης έχει πάρει συνεντεύξεις από 120 προσωπικότητες του ελληνικού τραγουδιού (συνθέτες, στιχουργούς, τραγουδιστές και ηθοποιούς που διέπρεψαν και στο τραγούδι) και τους παρουσιάζει με έναν ξεχωριστό τρόπο τον καθένα, όπως αρμόζει στην προσφορά τους, τη θέση τους στην καρδιά του ελληνικού κοινού, στον πλούτο της δουλειάς τους και την απλότητά τους ως ανθρώπων, οι οποίοι έφθασαν στη δόξα και παρέμειναν εκείνοι που ήταν από την αρχή. Τέτοια στοιχεία προβάλλει ο Κουτσοθανάσης γράφοντας για τους μεγάλους καλλιτέχνες μας, γιατί κι εκείνος υπήρξε και είναι ακόμη μια ιδιαίτερη μορφή που δημιουργεί από αγάπη κι εκφράζεται με ειλικρίνεια.

Η Βέμπο, η Μοσχολιού, ο Μαρκόπουλος, ο Γαβαλάς, ο Ζαμπέτας, ο Τσετίνης, ο Παπαϊωνάννου, ο Χιώτης και η Λίντα, η Μαρινέλλα, ο Μενιδιάτης, η Βλαχοπούλου, η Δούκισσα, ο Διονυσίου, ο Κόκοτας, ο Θεοδοσιάδης, ο Κατσαρός, ο Τσαουσάκης, ο Βαμβακάρης, ο Μυτιληναίος, ο Καλδάρας, ο Μαρούδας, η Τζένη Βάνου, ο Άκης Πάνου, ο Μουζάκης, ο Σπανός, ο Κοινούσης, η Καίτη Γρέυ, η Γιώτα Λύδια,… στο σύνολό τους 120 καλλιτέχνες «μιλάνε» από καρδιάς στον Τάσο Κουτσοθανάση κι εκείνος στον τόμο των 600 σελίδων «απλώνει» τις συνεντεύξεις του με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, που απαθανατίζει στιγμές χαράς και δόξας όλων αυτών των ανθρώπων που αφιέρωσαν τη ζωή τους στο ελληνικό τραγούδι.
Τον τόμο προλογίζει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο οποίος γράφει χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για συνεντεύξεις που θα συμβάλουν στο να γίνει πιο ευκρινής η εικόνα που έχουμε για το ελληνικό τραγούδι. Και μόνο από αυτήν την άποψη αν δούμε το ζήτημα, το βιβλίο αυτό έχει λόγο ύπαρξης και χρειάζεται να πάρει θέση στις βιβλιοθήκες μας».
Ο τόμος «Οι χρυσές δεκαετίες του ελληνικού τραγουδιού» είναι των εκδόσεων «ΔΡΟΜΩΝ» του 2006 και αποτελεί ίσως μία «Βίβλο» για το ελληνικό τραγούδι, τους δημιουργούς και τους εκτελεστές του.

Μαρία Ν. Ταστσόγλου