Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Οι γενναιοδωρίες του κ Βενιζέλου!


Από Καραβά Γαλάνη Μαρίνα.
Διαβάσαμε κι αυτά στην εφημερίδα της φωνής των Πειραιωτών στις 21 και 28 Νοεμβρίου «ότι ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Βενιζέλος Ευάγγελος αναφέρει πως υπήρχε μια παλιά πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης να συμβάλει χρηματοδοτικά με ένα ποσό περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας, στο κέντρο των Τιράνων, και τώρα λέγει ο κ Βενιζέλος «επιβεβαιώνουμε αυτή μας τη διαθεσιμότητα. Χαιρόμαστε να συμβάλουμε στη διαμόρφωση ενός εμβληματικού κτιρίου».

Παλιά τα λέγαμε αυτά, γιατί πιθανόν είχαμε την οικονομική δυνατότητα. Τώρα όμως που βρισκόμαστε σ’ αυτή την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση που τη λέμε «κρίση» και που πολύς κόσμος διατρέφεται με τα συσσίτια των εκκλησιών και των διαφόρων άλλων κοινωνικών ιδρυμάτων, και οι μισθοί μας συνεχώς συρρικνώνονται «και μάλιστα κουρεύονται πολύ ψηλά, α λα γκαρσόν, (αγορίστικα)» συνέχεια, και φτάσαμε να λέμε το ψωμί «ψωμάκι». Εκατοντάδες συνάνθρωποί μας αυτοκτονούν, γιατί τους έπαυσαν από τη δουλειά τους, «γιατί δεν τα βγάζουν πέρα» για να ζήσουν αξιοπρεπώς.
Στον Πειραιά το ένα κατάστημα κλείνει μετά το άλλο και κοντεύει να γίνει πόλη φαντασμάτων, έχουν αλλάξει τα πάντα και ξαναήλθαμε στη φοβερή δυστυχία του 1942 της Γερμανικής κατοχής. Τα παιδιά των σχολείων λιποθυμούν και οι σύλλογοι των καθηγητών ζητούν τη συνδρομή της Πολιτείας με την καθιέρωση συσσιτίου.
Χάθηκε η αξιοπρέπεια του ΄Ελληνα, και ο κ. Υπουργός θέλει να κρατήσει την υπόσχεση των ευτυχισμένων ημερών και αναφέρει μετά της γνωστής του παρρησίας και χαμογελαστός ότι θα διαθέσουμε 2,5 εκατ. ευρώ!
Θεός φυλάξοι! Χάσαμε την αίσθηση της πραγματικότητας:
Κι άλλο πάλι ακαταλαβίστικο απαράδεκτο:
Αναφέρεται στην εφημερίδα πως οι δαπάνες του Γραφείου του κ. Βενιζέλου αυξήθηκαν κατά 60% και θα φτάσουν κοντά στο ποσό των 400 χιλιάδων ευρώ!
Μου φαίνεται πως ο κ Βενιζέλος δεν έχει καταλάβει πού βρισκόμαστε; Βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου κι αυτή η αναλγησία δεν επιτρέπεται,ούτε αντέχεται.
Υπάρχει και η « αιδώς », η λεγόμενη ντροπή!