Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Κράτος εν κράτει ο ΟΛΠ προχωρά Πολιτιστικά χωρίς το Δήμο ΠειραιάΚαθημερινά διαφημίζει τα πολιτιστικά έργα που πρόκειται να υλοποιήσει ο ΟΛΠ μέσα στο λιμάνι, χωρίς να υπάρχει καμία επαφή με το Δήμο Πειραιά, τα Μουσεία, που ήδη υπάρχουν στον Ιστό της πόλης.
Έτσι ανακοίνωσε ότι:
Έγινε Συνεδρίαση του Συμβουλίου Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού της 16ης Δεκεμβρίου 2013, στην οποία εγκρίθηκαν:
1.    Το τροποποιημένο κτιριολογικό πρόγραμμα και το τεύχος τεχνικών προδιαγραφών του Αρχαιολογικού-Θεματικού Μουσείου Πειραιά, στο κτίριο «Καστράκι» της Ηετιώνιας Ακτής.

2.    Η μελέτη που απέσπασε το Α΄ Βραβείο του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για τη μετατροπή του παλιού SILO σε Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων.
Στον ευρύτερο χώρο της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά, έκτασης 180.000 τ.μ., τον οποίο παραχώρησε ο ΟΛΠ για δημιουργία πάρκων, ελεύθερων χώρων ακτογραμμής και μιας «γειτονιάς Μουσείων και Πολιτισμού», προβλέπεται η ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου των Ηετιώνιων Πυλών με το κτίριο και τον περιβάλλοντα χώρο του στο Καστράκι ως ενιαίου Αρχαιολογικού Πάρκου και Αρχαιολογικού Θεματικού Μουσείου.
       Ήδη έχει καταρτισθεί η συγκοινωνιακή μελέτη, η οποία έχει αποσταλεί στο Δήμο Δραπετσώνας-Κερατσινίου για τα θέματα ενοποίησης και οι σχετικές προμελέτες για το Μουσείο, καθώς και ειδική σύσκεψη με την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά για το Πάρκο Μικρασιατών.

        Μετά τη σύσκεψη που έγινε για την ένταξη στο Πρόγραμμα Jessica δράσεων της Πολιτιστικής Ακτής, ο ΟΛΠ θα προχωρήσει πλέον: (α) στην ανάθεση των οριστικών μελετών για το έργο του  Μουσείου Ενάλιων Αρχαιοτήτων και (β) στην Προκήρυξη, τέλος Ιανουαρίου, για τον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό  Προσχεδίων για την ανάπλαση του υπάρχοντος κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου του Αρχαιολογικού-Θεματικού Μουσείου Πειραιά.