Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

Γιάννης Τραγάκης...Στενοί οι δεσμοί Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου είχε ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Γιάννης Τραγάκης, κατά την διάρκεια της οποίας συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις επί θεμάτων αμοιβαίου διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. 

Ο κ. Τραγάκης, σημείωσε ότι η Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο συνδέονται με ισχυρούς, ιστορικούς δεσμούς, από τον Αγώνα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας μέχρι τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους και τη νεότερη ελληνική ιστορία. Σήμερα, οι δύο χώρες συνεργάζονται στενά, στο πλαίσιο της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, καθώς και στην αντιμετώπιση διεθνών θεμάτων ασφάλειας, όπως είναι η τρομοκρατία, το εμπόριο και η κυβερνοασφάλεια.

Στη συνέχεια, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Ε.Ε. σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για όλη την Ευρώπη και μάλιστα ενόψει των Ευρωεκλογών του Μαΐου του 2014 και ανέπτυξε διεξοδικά τους άξονες των προτεραιοτήτων της ελληνικής προεδρίας (Ανάπτυξη, Απασχόληση και ΣυνοχήΕμβάθυνση στην Κοινή Νομισματική Πολιτική - Μετανάστευση, Διαχείριση Συνόρων, Ασφάλεια) και των οριζόντιων θεματικών ενοτήτων (π.χ. Ευρωπαϊκή Θαλάσσια Πολιτική).