Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ..Πολύ πετυχημένες οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις


Με μεγάλη συμμετοχή και ιδιαίτερα θετικά σχόλια από τους πολίτες ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις των φετινών εορτών στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου. Οι μικροί μαθητές των σχολείων του Μοσχάτου και του Ταύρου με τους γονείς τους το πρωί του περασμένου Σαββάτου και της Κυριακής, με σύμμαχο τον καλό καιρό, συμμετείχαν στα παραδοσιακά παιχνίδια που διοργανώθηκαν στην πλατεία Μεταμορφώσεως στο Μοσχάτο και στην πλατεία Μακεδονίας στον Ταύρο, ενώ το απόγευμα της Κυριακής, η “Μουσική Γωνιά'” του Δήμου μας, υπό τη διεύθυνση της Ειρήνης Κοντοσώρου παρουσίασε ένα πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων ύμνων στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στον Ταύρο.

        Θερμή υποδοχή έλαβε και το πρώτο φεστιβάλ ελληνικών χορών που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μοσχάτο, με τη συμμετοχή χορευτικών ομάδων από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Το ζεστό χειροκρότημα των θεατών ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση στο θέαμα που παρουσίασαν οι χορευτικές ομάδες.
        Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε: “Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου μας συνεχίζεται, δίνοντας την ευκαιρία για ψυχαγωγία στα μικρά παιδιά, αλλά και στους γονείς τους τη δυνατότητα να ψυχαγωγηθούν μαζί με τα παιδιά τους, προσφέροντας μία ανάσα χαράς αυτές τις δύσκολες εορτές”
B p � � ��� �.� �ατος π. Εμμανουήλ Καγιαφτάκης Εφημέριος Ιερού Ναού Παναγίτσας Νικαίας, ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Εμμανουήλ Ραπτάκης Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νικαίας, ο Βουλευτής Κος Αν. Νεράντζης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κος Λ. Αθανασιάδης, ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι Ρέντη Κος Γ. Ιωακειμίδης, ο τέως Δήμαρχος Νίκαιας και Πειραιά και Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού Κος Στ. Λογοθέτης, ο Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού Κος Β. Κίτσος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Αθλητισμού και Πολιτισμού Κα Δ. Σωτηροπούλου, εκπρόσωπος από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Νίκαιας-Κορυδαλλού Κος Κ. Βαλούρδος, η Πρόεδρος της Αδελφότητας Βιθυνών Κα Ε. Μιχαηλίδου, η Υπεύθυνη της Χορωδίας της Πανελλήνιας Ένωσης Εφεσίων Κα Γ. Βλόνζου, ο Πρόεδρος της Μικρασιατικής Χορωδίας Κος Φ. Παναγιώτου, η εκπαιδευτικός και μέλος του ΔΣ της Αδελφότητας Βιθυνών Κα Ε. Ζέρβα, ο Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Κος Αν. Σταμπουλίδης, ο Δημοσιογράφος και Συνεργάτης της ΧΑΝ Κος Αθ. Πετρίδης, ο Σύμβουλος της ΧΑΝ Κος Ι. Χατζηπαυλίδης καθώς και πολλοί φίλοι και μέλη της ΧΑΝ Νικαίας και των Μικρασιατικών Σωματείων.

            Το βιβλίο του Θεολόγου Κου Π. Μαριακάκη αποτελεί ένα μοναδικό πόνημα, έναν ύμνο στον Μητροπολίτη, πρώην Κισσάμου και Σελίνου, Ειρηναίο Γαλανάκη, ο οποίος αναγνωρίζεται ως  ένας φωτεινός φάρος για την ψυχή κάθε χριστιανού. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για την έκδοση του επετειακού τόμου.

            Η ΧΑΝ Νικαίας και όλοι οι Μικρασιατικοί Σύλλογοι της πόλης στα πλαίσια μιας κοινής συνεργασίας για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης προέβησαν στην πρωτοβουλία αυτή. Τέτοιου είδους προσπάθειες είναι αξιέπαινες και χαίρουν εκτίμησης, διότι συντελούν στη διαφύλαξη όλων των αξιών για τις οποίες οι μικρασιάτες πρόγονοί μας αγωνίστηκαν και υπέφεραν τόσα βασανιστήρια και διωγμούς.