Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

Αυτό το ξέρατε; Οι γορίλες του Κονγκό


Όταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια έλεγαν οι παλαιότεροι. Αυτό συμβαίνει και στο Κονγκό όχι με τα βατράχια αλλά με τους γορίλες.
300 βουνίσιοι γορίλες ζουν στο Κονγκό και κινδυνεύουν με εξαφάνιση από την ομάδα Μ23 των ανταρτών που πολέμα την κυβέρνηση σκοτώνοντας αδιακρίτως ανθρώπους και γορίλες.
Οι αντάρτες επιδιώκουν να κλέβουν και να πουλούν νεαρά ζώα. Στο πλευρό των δύστυχων ζωντανών βρίσκεται η ομάδα Congolese Wildlife Authority που επιβλέπει τις περιοχές που ζουν τα ζώα. Έχει δημιουργηθεί ένα είδος ορφανοτροφείου στο Virunga National Park όπου φιλοξενούνται νεαροί γορίλες οι οποίοι τείνουν να δένονται συναισθηματικά με τους φροντιστές τους.
Μέχρι τώρα έχουν σκοτωθεί 130 φύλακες του πάρκου από το1996 υπερασπιζόμενοι τους γορίλες από τους αντάρτες ή παράνομους κυνηγούς αγρίων ζώων. Το κρέας των γοριλών είναι πολύ δημοφιλές στους Αφρικανούς. Ακόμα όμως και αν επέλθει ειρήνη στη χώρα η μελλοντική ανάπτυξη αποβλέπει σε αποξήλωση του φυσικού περιβάλλοντος των γοριλών.
Προς το παρόν το ορφανοτροφείο Senkwekwe είναι μία όαση ηρεμίας και περιποίησης για τα τρομοκρατημένα ζώα που βρίσκουν θαλπωρή κυριολεκτικά στην αγκαλιά των φυλάκων.
Σημ: Ο άνθρωπος και ο γορίλας έχουν κατά 98,4% το ίδιο DNA.

Σαντώ Μιχαήλ