Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ....Κοινόχρηστα Ποδήλατα


   Η ηλιόλουστη Κυριακή έδωσε ακόμα πιο έντονο τόνο χαράς στα εγκαίνια της λειτουργίας  του κοινοχρήστου συστήματος ποδηλάτων που λειτουργεί στην πόλη την τελευταία περίοδο.
          Ο Δήμος μέσω του Πράσινου Ταμείου και του προγράμματος Αστικής Αναζωογόνησης εξασφάλισε τη χρηματοδότηση για το Αυτοματοποιημένο Σύστημα Κοινοχρήστων ποδηλάτων εγκατέστησε 60 ποδήλατα σε 5 διαφορετικά σημεία- σταθμούς.

          Η ανάδοχος εταιρεία ανακοίνωσε ότι σε περίπου 4 μήνες που το πρόγραμμα έχει αρχίσει να υλοποιείται, οι εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν φθάσει τους 200 και ο στόχος είναι για 350 συνδρομές στη διάρκεια ενός χρόνου. Μάλιστα, οι διαδρομές που έχουν γίνει με τα κοινόχρηστα ποδήλατα έχουν ξεπεράσει τις 1.000, δηλαδή κατά μέσον όρο γίνονται περίπου 10 ενοικιάσεις κάθε ημέρα.
          Στα πλαίσια των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε και ποδηλατοδρομία 5,5 χλμ με τη συμμετοχή αρκετών φίλων του ποδηλάτου όλων των ηλικιών. Στην εκδήλωση συμμετείχε και μία πολύ δυναμική συλλογικότητα που λειτουργεί στην πόλη μας, η οργάνωση «Μοσχάτο bicycle friends», πραγματοποιώντας παράλληλα ένα mini σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης και συντήρησης ποδηλάτου, στο χώρο της εκδήλωσης.


           Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε στα εγκαίνια: «Ένα θέμα που σχετίζεται άμεσα με το περιβαλλοντικό ζήτημα και τη βιώσιμη ανάπτυξη, είναι το θέμα της ήπιας και εναλλακτικής μετακίνησης μέσα στην πόλη που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον. Το ποδήλατο αποτελεί το μοναδικό μέσο μετακίνησης που δεν καταναλώνει κανενός είδους ενέργεια αλλά και βελτιώνει την υγεία και προσφέρει ευεξία. Για το λόγο αυτό νοιώθω ιδιαίτερα ευχαριστημένος που λειτουργεί στην πόλη μας με επιτυχία το κοινόχρηστο σύστημα ποδηλάτων».