Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Παράδειγμα για μίμηση οι Πρόσκοποι Κορυδαλλού

«Θέλουμε να υπερβούμε τους εαυτούς μας. Σε αυτόν τον όμορφο γεμάτο συγκινήσεις αγώνα ζωής εμείς συνεχίζουμε και σας περιμένουμε». Με αυτό το μήνυμα οι Πρόσκοποι του 8ου Συστήματος κάλεσαν όλους τους κατοίκους να συμμετάσχουν στην προσπάθεια συλλογής τροφίμων για την ενίσχυση του προγράμματος Στηρί-ΖΩ των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού για δυο Σαββατοκύριακα έξω από super markets της πόλης.

Η ανταπόκριση του κόσμου, αλλά και των εργαζομένων στα καταστήματα, ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητική, αφού συγκεντρώθηκαν πάνω από 3 τόνοι τρόφιμα!
Η δράση πραγματοποιήθηκε τα δυο τελευταία Σαββατοκύριακα 6-7 και13-14-15 Δεκεμβρίου έξω από τα Supermarket ΑΒ Βασιλόπουλος στην πλατεία Μέμου και Σκλαβενίτης ΑΕ στα Κανάρια. Στην είσοδο βρισκόταν το 8ο Σύστημα Προσκόπων, καλώντας τους κατοίκους, μαζί με τις αγορές τους να προμηθευτούν βασικά είδη, που έχει ανάγκη η Τράπεζα Τροφίμων και το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου.
Τις θερμές του ευχαριστίες για την ολόθερμη στήριξη και την επιτυχημένη προσπάθεια τους, την κοινωνική ευαισθησία και τις πράξεις αλληλεγγύης που οργανώνουν συστηματικά για την ενίσχυση των συμπολιτών μας, εξέφρασε στα στελέχη, στα μέλη και τις οικογένειες τους ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.
«Ο Δήμος μας, συστηματικά, μεθοδικά, με διαφάνεια και ευαισθησία στηρίζει τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, είτε αυτό αφορά στην επανασύνδεση του ρεύματος σε νοικοκυριά του Κορυδαλλού που τους έχει διακοπεί η παροχή, είτε στην κάλυψη των καθημερινών αναγκών σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, είτε στους εμβολιασμούς παιδιών και στις εξετάσεις σε ανασφάλιστους συμπολίτες μας".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τράπεζα Τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, το Κοινωνικό Μαγειρείο και η δράση Άμεσης Στήριξης Αστέγων και Απόρων αποτελούν τις αιχμές του προγράμματος Στηρί-ΖΩ και λειτουργούν στο Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Ξενοφώντος και Πελοπίδα, πλ. Μέμου.