Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

Ελεύθερη άποψη..........Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΗ ΚΑΡΔΙΑ….

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένας μεγάλος γαλάζιος γίγαντας.

Καλόκαρδος και συμπονετικός. Ανθρώπινος και ευθυτενής. Έντιμος και μορφωμένος.
Όλοι τον αγαπούσαν και τον είχαν άρχοντα κι αφέντη. Ώσπου, τις συμπάθειες, έκλεψε ένας νέος και πολυλογάς, πράσινος γίγαντας, με πλάνα μάτια και υποσχέσεις.
Μάταια προσπαθούσε ο παλιός, να πείσει ότι ο νέος είναι ωραίος αλλά ο παλιός είναι αλλιώς. Κανείς, δεν έδινε σημασία.
Δεν βαριέσαι, έλεγαν οι φίλοι στον γαλάζιο γίγαντα, που ήταν στεναχωρημένος. Εσύ, δεν είσαι ίδιος, θα καταλάβουν την αξία σου και θα μετανοήσουν.
Τα χρόνια πέρασαν, οι δύο γίγαντες, άλλαζαν καρέκλες και σιγά σιγά, απόκτησαν όμοιες συνήθειες και λίγο πολύ, τρόπους και ιδέες. Είναι καλά να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο, σκεφτόντουσαν, διότι με αυτόν τον τρόπο, η μοιρασιά, είναι αναμεταξύ μας και δεν πλησιάζει κανένας άλλος.
Ο αδυσώπητος χρόνος όμως, παρήλθε ουσιαστικώς και οι γίγαντες γέρασαν και αρρώστησαν τα μάλα…..
Το ήξερα, ότι θα πάθεις ζάχαρο, τέτοιος φαταούλας, που είσαι, ειρωνευόταν πικρόχολα, ο γαλάζιος τον πράσινο γίγαντα…
Ενώ εσύ, που από το πολύ φαγητό, πνίγηκες στο ουρικό και τη χοληστερίνη, απαντούσε ο πράσινος με μίσος….
Κάποια ημέρα, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η καρδιά του γαλάζιου, ήταν ουσιαστικά άχρηστη κι απέμεναν ημέρες, ίσως και ώρες ζωής…
Αλλά και ο πράσινος, είχε άλλα τόσα προβλήματα, σε όλα σχεδόν τα ζωτικά όργανα, εκτός από την καρδιά…
Έτσι αποφάσισαν, προκειμένου να επιβιώσουν, να προσφέρει ο πράσινος, την καρδιά του στον γαλάζιο και να ζήσει μέσα από αυτόν! Να γίνουν σιαμαίοι, με μία καρδιά και κοινά ζωτικά όργανα.
Ο γαλάζιος γίγαντας, είχε πλέον γεράσει, ζαρώσει και τίποτα δεν θύμιζε την παλιότερη αίγλη του. Ο πράσινος, είχε γίνει μια πιθαμή…
Ευτυχώς, δεν θύμιζε ακόμα στρουμφάκι και παρά τα botox και τις λιποπλαστικές, με την κοινή πράσινη καρδιά, θύμιζαν και οι δύο μαζί, λίγο περασμένης εσοδείας, ώριμα φρούτα, που πονηροί έμποροι, τα έβαψαν κόκκινα με λαδομπογιά.
Δεν έπειθαν…
Το κακό όμως ήταν, ότι, ούτε το σώμα υπάκουε στους ρυθμούς της καρδιάς!
Πράσινο αίμα, σε γαλάζιο σώμα κι εγκέφαλο, ήταν ολίγον ασύμβατα και σύντομα ο οργανισμός του γαλάζιου, έπαθε, δηλητηρίαση και απόρριψη του μοσχεύματος, όπως είναι ο δόκιμος ιατρικός όρος….
Άσε, που πήγαινε το πράσινο πόδι να κλωτσήσει ας πούμε και σηκωνόταν και το χέρι κι έβγαζε το γαλάζιο μάτι…. Τέτοια πράγματα! Στο Ι.Κ.Α, κάματε μεταμόσχευση; Ρωτούσαν ειρωνικά, κάποιοι επιχειρηματίες της Υγείας…. Να, γιατί το κλείνετε λοιπόν….
          Αυτά παθαίνουν όσοι, δεν συμβαδίζουν με την εποχή τους και δεν δέχονται την φυσιολογική φθορά και το τέλος τους, επιτρέποντας, σε νέα σχήματα να επικρατήσουν.
Δύο οργανισμοί θνησιγενείς, ασύμβατοι ιστολογικά, που ο ένας ζούσε με την καρδιά κι ο άλλος με το σώμα του άλλου.
Δίπλα από ένα σώμα, που και η φαντασία του Φρανκενστάιν, θα αρνείτο να κατασκευάσει, φιλονικούσαν για την κληρονομιά, τα ψυχοπαίδια τους, δεδομένου ότι ουδείς των αιωνόβιων εγωιστών γιγάντων είχε θεωρήσει, την πατρότητα αναγκαία, ειμή μόνον την εγωιστική κλωνοποίηση…
Ψυχοπαίδια και παραδουλεύτρες, ωστόσο, εποφθαλμιούσαν τις off shore και τις θυγατρικές στα νησιά CALOTROME, η τα FAO -FAO, ενόσω οι γίγαντες χαροπάλευαν πίνοντας το αίμα του λαού, ως θεραπεία, απαγορεύοντας το λυτρωτικό θάνατο, στα μαραμένα κορμιά τους…
Τόσοι θάνατοι, τόσες δηλητηριάσεις, τόσες αυτοκτονίες και δεν βαριέσαι, φτωχοί κι ασήμαντοι ήσανε….
Άσε πόσα τους έφυγαν για κάτι παρθενορραφές, σε ζωηρές ανεψιές, που έπαιζαν και Χρηματιστήριο με ξένα χωράφια. Άντε να τις παντρέψεις χωρίς προίκα μετά, τις επιπόλαιες…. Ευτυχώς, υπάρχει κι η Ελβετία… Γιατί στο Ι.Κ.Α, είπαμε αυτά, δεν γίνονται.
Βάσανα! Πίκρες και καημοί! Κατακαημένα νιάτα….
Που να αντέξει ξένη καρδιά τόσα βάσανα; Σκεφτόντουσαν τα γερόντια. Αλλά πάλι καλύτερα μεταμοσχευμένοι παρά στην Αντιπολίτευση….
(ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ
Ο καλύτερος τρόπος να αυτοκτονήσεις πολιτικά, είναι να ζήσεις με την καρδιά του αντιπάλου σου….)

Μαρία Μπουκουβάλα
Ιατρός – Πολιτευτής Πειραιά