Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ...Όχι του Περιφερειακού Συμβουλίου σε ανισόπεδους κόμβους του Προαστιακού


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής συντάχθηκε με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας και γνωμοδότησε ομόφωνα αρνητικά για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά την κατασκευή ανισόπεδων κόμβων του Προαστιακού στην περιοχή του Ταύρου.
Πρόκειται για μία σημαντική απόφαση, αποτέλεσμα των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής, αφού μετά από μεθοδική και συστηματική προσπάθεια του Δήμου και προσωπικά του Δημάρχου, έγιναν πλήρως κατανοητά τα επιχειρήματα του Δήμου για τις τεράστιες συνέπειες που θα επέλθουν σε βάρος της πόλης του Ταύρου, της ποιότητας ζωής των πολιτών και γενικότερα σε βάρος του περιβάλλοντος, εάν κατασκευαστούν οι ανισόπεδοι κόμβοι του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στον Ταύρο.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου και στις 2 συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου της Τρίτης 26 και της Παρασκευής  29 Νοεμβρίου, έλαβε το λόγο και εξήγησε στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα προβλήματα που θα ανακύψουν από  την κατασκευή των ανισόπεδων κόμβων, ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη στήριξη των αποφάσεων και των θέσεων του Δήμου.

Ο Περιφερειάρχης, κ. Γιάννης Σγουρός, παίρνοντας το λόγο, αφού εξήρε το έργο του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής, στάθηκε αρωγός στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.           Μετά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου τόνισε: “Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι και οι δύο βαθμοί Αυτοδιοίκησης, Δήμος και Περιφέρεια, έχουμε ταυτόσημη άποψη για το σημαντικό αυτό θέμα. Η λύση, όπως τόνισε το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και το Περιφερειακό Συμβούλιο, είναι η υπογειοποίηση. Προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε”.