Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Bιβλιοπαρουσίαση..Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά Jeanne d' Arc "Χάλκινο γένος" νέο βιβλίο της Μαρίας Σκιαδαρέσην Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ

Τα εύστοχα σχόλια και οι ενδιαφέρουσες ερωτήσεις προς τη συγγραφέα του Αν. Γεν. Διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού BHMA FM, Νίκου Θρασυβούλου, έφεραν το κοινό σε πρώτη επαφή με το βιβλίο. Η ανάγνωση αποσπασμάτων από την ηθοποιό Μιμή Ντενίση μετέφερε τους παρευρισκόμενους στην Κεφαλονιά μιας άλλης εποχής, εκεί όπου θα τους ταξιδέψει το νέο αυτό μυθιστόρημα. 
Στο τέλος της βραδιάς η Μιμή Ντενίση αποκάλυψε τα θεατρικά της σχέδια, ένα νέο, δικό της έργο, για τη Σμύρνη, για την ιστορία της απ' το 1917 έως την καταστροφή της.
Γέμισε βιβλιόφιλους και ανθρώπους του πνεύματος και του Πολιτισμού, η μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής και όλοι εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια, τόσο για το βιβλίο και τη συγγραφέα, όσο και για την άψογη παρουσίαση, που έγινε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013.
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Επτά νησιά που ζουν κάτω από λογής κατακτητές× τυχάρπαστους ηγεμονίσκους, Βενετούς δυνάστες, Γάλλους “αναμορφωτές”, καταλήγοντας στους υπερόπτες Άγγλους που, επί μισόν αιώνα, επέβαλλαν μια “προστασία” πιασμένη από το σκοινί της κρεμάλας, μέχρι να υπογράψουν την παραχώρηση των νησιών στην Ελλάδα, σαν δώρο, για την ανάρρηση του Γεωργίου Α΄ στο θρόνο της χώρας.
Μια οικογένεια, σ’ ένα από τα επτά νησιά, που διασχίζει τον χρόνο από το Μεσαίωνα ως τις μέρες μας. Δυο παιδιά που δεν πρόλαβαν ν’ αγαπηθούν, θυσία στο βωμό των συγκυριών. Δυο άλλα παιδιά που αγαπήθηκαν αψηφώντας την προδιαγεγραμμένη πορεία της ζωής τους.
Μια παλιά κατάρα που κοντεύει να ξεχαστεί ως τη στιγμή που τελικά επιβεβαιώνεται. Ένα μυθιστόρημα για τα χρόνια που οι άρχοντες δε χτίζουν πια ανθρώπους στα κατώγια τους μα αρνούνται ακόμα σθεναρά το ξύπνημα των σέμπρων. Μια εποχή στην κόψη, ανάμεσα στο παρελθόν που φεύγει αργόσυρτα και στο μέλλον που έρχεται καλπάζοντας.
Μια οικογενειακή ιστορία από την Κεφαλονιά όταν τα Επτάνησα παλεύουν να ενωθούν με την Ελλάδα, τότε που οι αστοί ξεκινούν ν’ αποφασίζουν για τις τύχες τους και οι χωρικοί μαθαίνουν επιτέλους πως είναι και αυτοί άνθρωποι.
Από τη συγγραφέα του οικογενειακού έπους “Άτροπος ή Η ζωή και ο θάνατος της Βενετίας Δαπόντε” η ιστορία μιας οικογένειας από την Κεφαλονιά της Αγγλοκρατίας.

Λεζάντες φωτογραφιών
1.1:  Μιμή Ντενίση, Θεόφιλος Γεωργούσης (Γεν. Διευθυντής Ελληνογαλλικής Σχολής Jeanne d' Arc), Μαρία Σκιαδαρέση
2.2:  Αδ. Αλμπέρτα(Έπαρχος του Τάγματος των Αδελφών του Αγ. Ιωσήφ της Εμφανίσεως), Μιμή Ντενίση

5.5:  Μαρία, Μαριτίνα και Μιμή Ντενίση