Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΥ ΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΝΙΚΑΙΑΣΓράφει η Ζουμπούλογλου Μαρία-εκπαιδευτικός
            Κοινή εκδήλωση στήριξης επετειακού τόμου για τα 90 χρόνια Νίκαιας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στην Ένωση Σμυρναίων Νίκαιας με τη συμμετοχή της ΧΑΝ Νικαίας και των Μικρασιατικών Συλλόγων.
            Η έναρξη του προγράμματος έγινε από την Παιδική Χορωδία της ΧΑΝ υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Κου Α. Πριονά, στο πιάνο ήταν η Κα Αικ. Ανδρεαδάκη. Εν συνεχεία η Πανελλήνια Ένωση Εφεσίων με την Παραδοσιακή Χορωδία της «Εφέσου Μελίσματα» τραγούδησαν εξαίρετες μελωδίες από τις αλησμόνητες πατρίδες.
            Το βιβλίο «Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ» του Θεολόγου Κου Παντ. Μαριακάκη παρουσίασαν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Φραγκιαδάκης και η Πρόεδρος της Μαγνησίας Μ. Ασίας, Φιλόλογος Ιστορικός Κα Αρχ. Παπαδοπούλου.
            Ακολούθως ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΧΑΝ Νικαίας Κος Παν. Μαριακάκης απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό. Επίσης χαιρετισμό απηύθυναν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αθ. Λειβαδάς ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νίκαιας Κου Αλεξίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Σμυρναίων Κος Δ. Γκιουλιστάνης, ο τέως Πρόεδρος της Αδελφότητας Βιθυνών Κος Δ. Αρζουλχατζής, η Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Εφεσίων Κα Β.Λάσκαρη, η Πρόεδρος της Ένωσης Δαρδανελλιωτών Κα Κ. Γιωργαντζέλη, η Πρόεδρος της Ένωσης Μαγνησίας Κα Αρχ. Παπαδοπούλου και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Νικαίας-Κορυδαλλού Κος Ν. Κοπαλάς.
            Ακολούθησε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Το χορευτικό τμήμα της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού παρουσίασε όμορφους και λεβέντικους ποντιακούς χορούς  υπό τη διεύθυνση του χοροδιδασκάλου Κου Η. Παπαγιαννίδη, συνόδευαν στη λύρα ο Π. Κανονίδης και στο νταούλι ο Α. Κανονίδης. Στη συνέχεια το Επαγγελματικό και Εφηβικό-Παιδικό Τμήμα της ΧΑΝ Νικαίας χόρεψαν συρτάκι, χασάπικο και χασαποσέρβικο αντίστοιχα υπό την καθοδήγηση της Κας Ρ. Βέγκου. Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε από την εκπαιδευτικό Κα Μ. Ζουμπούλογλου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια μικρή δεξίωση προσφορά από το φούρνο «Πέτρινο» της Νίκαιας.
            Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Δελής, Αιδεσιμολογιώτατος π. Εμμανουήλ Καγιαφτάκης Εφημέριος Ιερού Ναού Παναγίτσας Νικαίας, ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Εμμανουήλ Ραπτάκης Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νικαίας, ο Βουλευτής Κος Αν. Νεράντζης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κος Λ. Αθανασιάδης, ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι Ρέντη Κος Γ. Ιωακειμίδης, ο τέως Δήμαρχος Νίκαιας και Πειραιά και Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού Κος Στ. Λογοθέτης, ο Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού Κος Β. Κίτσος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Αθλητισμού και Πολιτισμού Κα Δ. Σωτηροπούλου, εκπρόσωπος από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Νίκαιας-Κορυδαλλού Κος Κ. Βαλούρδος, η Πρόεδρος της Αδελφότητας Βιθυνών Κα Ε. Μιχαηλίδου, η Υπεύθυνη της Χορωδίας της Πανελλήνιας Ένωσης Εφεσίων Κα Γ. Βλόνζου, ο Πρόεδρος της Μικρασιατικής Χορωδίας Κος Φ. Παναγιώτου, η εκπαιδευτικός και μέλος του ΔΣ της Αδελφότητας Βιθυνών Κα Ε. Ζέρβα, ο Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Κος Αν. Σταμπουλίδης, ο Δημοσιογράφος και Συνεργάτης της ΧΑΝ Κος Αθ. Πετρίδης, ο Σύμβουλος της ΧΑΝ Κος Ι. Χατζηπαυλίδης καθώς και πολλοί φίλοι και μέλη της ΧΑΝ Νικαίας και των Μικρασιατικών Σωματείων.
            Το βιβλίο του Θεολόγου Κου Π. Μαριακάκη αποτελεί ένα μοναδικό πόνημα, έναν ύμνο στον Μητροπολίτη, πρώην Κισσάμου και Σελίνου, Ειρηναίο Γαλανάκη, ο οποίος αναγνωρίζεται ως  ένας φωτεινός φάρος για την ψυχή κάθε χριστιανού. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για την έκδοση του επετειακού τόμου.

            Η ΧΑΝ Νικαίας και όλοι οι Μικρασιατικοί Σύλλογοι της πόλης στα πλαίσια μιας κοινής συνεργασίας για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης προέβησαν στην πρωτοβουλία αυτή. Τέτοιου είδους προσπάθειες είναι αξιέπαινες και χαίρουν εκτίμησης, διότι συντελούν στη διαφύλαξη όλων των αξιών για τις οποίες οι μικρασιάτες πρόγονοί μας αγωνίστηκαν και υπέφεραν τόσα βασανιστήρια και διωγμούς.