Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 6ο ΚΑΠΗ ΝΙΚΑΙΑΣ


ΓΡΑΦΕΙ: Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ-ΠΙΣΙΔΗΣ
Είναι να θαυμάζει κανείς τις δραστηριότητες των ΚΑΠΗ γενικώς από ανθρώπους της λεγόμενης τρίτης ηλικίας, οι οποίοι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους νεοτέρους τους.
Στην προσφυγομάνα Νίκαια τα μέλη των ΚΑΠΗ διοργανώνουν συχνά τις δικές τους εκδηλώσεις, όπως ομιλίες ιατρικού και κοινωνικού περιεχομένου, εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους, επισκέψεις σε θέατρα, χορούς κ.λπ. Μάλιστα φέτος με τη συμπλήρωση των 90 χρόνων από τότε που η Νίκαια κατοικήθηκε από τους ξεριζωμένους Μικρασιάτες, έγιναν διάφορες εκδηλώσεις σχετικές με τις Αλησμόνητες Πατρίδες, αλλά και άλλες όπως αυτή που οργανώθηκε από το μουσικό τμήμα ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΩΝ της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ιωάννου Ρέντη και του 6ου ΚΑΠΗ του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη» του Δήμου αφιερωμένη στον μεγάλο τραγουδιστή και συνθέτη Γιώργο Ζαμπέτα, στην οποία μίλησε για το έργο του η κόρη του συνθέτη κ. Κατερίνα Ζαμπέτα.
Η ομιλήτρια αναφέρθηκε με συγκίνηση στη ζωή και το έργο του πατέρα της, στις αμέτρητες επιτυχίες του, την τεράστια απήχηση που είχαν τα τραγούδια του στον κόσμο, τα οποία θα τραγουδούν για πολλά χρόνια οι επόμενες γενιές.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, που απόλαυσε τα υπέροχα τραγούδια του μουσικοσυνθέτη, που ακούστηκαν από τη χορωδία του 6ου ΚΑΠΗ υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Χρήστου Χρυσανθίδη (η οποία σχολιάστηκε ευμενώς) και από την ορχήστρα του μουσικού τμήματος «Μπουζουκιών» υπό τον καθηγητή μουσικής κ. Ιωάννη Λαμπράκη. Επίσης συμμετείχαν: το χορευτικό τμήμα Χοροκίνησης και Γεν. Γυμναστικής της ΔΗΚΕΝ.Ρ και το Χορευτικό Τμήμα «Αποφοίτων» από Σχολεία της Νίκαιας, που απέσπασαν θετικά σχόλια.
Θα πρέπει, βέβαια, να αναφερθούν και ορισμένοι ειδικοί που βοήθησαν αυτούς που τραγούδησαν και χόρεψαν, για να δούμε αυτό το καλό αποτέλεσμα, όπως η κ. Μαρί Μινασιάν, καθηγήτρια μουσικής στις χορωδίες των ΚΑΠΗ του Δήμου, η κ. Άννα Κούτρα, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στην Ομάδα Χοροκίνησης και Γεν. Γυμναστικής και η κ. Αλεξάνδρα Φελέκη, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής της Ομάδας «Αποφοίτων» από Σχολεία της Νίκαιας.
Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της ωραίας αυτής εκδήλωσης, καθώς και στις κυρίες Άννα Λιανοπούλου, πρόεδρο ΝΠΔΔ «Κοινωνική Προστασία» του Δήμου και Πλουσία Νιλολίνταη, υγειονομική λειτουργό και ψυχή του 6ου ΚΑΠΗ Νικαίας. Τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και άλλοι.