Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΜΕΙΝΑΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΜΕ 400 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑΣ;


Γιατί είμαστε Έλληνες; Κρατάμε από τους δοξασμένους Αρχαίους Έλληνες, οι οποίοι έδωσαν τα φώτα τους στον κόσμο; Θα μπορούσαμε πολύ εύκολα να είμαστε Τούρκοι!
Μια συνοπτική απάντηση είναι η εξής:
Αφότου οι Τούρκοι κατέκτησαν την Ελλάδα, σεβάστηκαν την θρησκεία και τη γλώσσα του λαού μας. Χάρη σε αυτό το ευεργέτημα ο Ελληνισμός διεσώθη. Γιατί όμως σεβάστηκαν τις ιδιαιτερότητες μας;
1) Οι Έλληνες του Βυζαντίου και ειδικά του Φαναρίου επηρέαζαν την τουρκική διοίκηση καθώς πολλοί από αυτους κατείχαν εξέχουσες θέσεις σε αυτήν.
2) Το κυριότερο όμως ήταν ότι υπήρχε πολιτική σκοπιμότητα!

Ένιωθαν οι Τούρκοι ότι δεν τους συνέφερε να αντιμετωπίσουν σύσσωμο τον ελληνικό λαό και έτσι δεν εναντιώνονταν υπερβολικά σε γλώσσα και θρησκεία γιατί αυτό θα δημιουργούσε εντάσεις και γενικό ξεσηκωμό. Ήταν λιγότερο ευφυείς από άλλους κατακτητές καθώς τους ενδιέφερε μόνο ο πλούτος της Ελλάδας και η διασφάλιση της εξουσίας τους. Δεν τους ενδιέφερε ή δεν μπόρεσαν να αφανίσουν σύσσωμο τον ελληνικό λαό.
Οι Έλληνες είχαν μέσα τους βαθιά στην ψυχή το αίσθημα της συγγένειας και του αίματος, αυτό τους έκανε να μην λυγίζουν.
Πολλοί ήταν εκείνοι που αλλαξοπίστησαν καθώς τα οφέλη ήταν πολλά .Πολλοί ήταν εκείνοι που μεταφέρθηκαν προς τα βάθη της Ασίας ώστε να εκπαιδευτούν και να γίνουν Τούρκοι στρατιώτες.
Όμως πέρα από τις παράπλευρες απώλειες ο Έλληνας έμεινε Έλληνας γιατί πολύ απλά έχει μάθει να ακούει την ψυχή του, την μυστική φωνή του Αίματος που κυλάει μέσα στις φλέβες και δίνει στο σώμα ύπαρξη.
ΜΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ